JEZIV SNIMAK HRVATSKOG VOZAČA AUTOBUSA: Djeluje drogirano i ima neartikulisane pokrete za volanom (VIDEO)

Foto: Fejsbuk printskrin

Snimak koji navodno pokazuje vozača autobusa jednog hrvatskog poznatog prevoznika kako u gotovo neuračunljivom stanju upravlja autobusom počela se ovih dana širiti društvenim mrežama.

Navodno je riječ o vozaču jedne prevozničke firme koji je oko 20 sati u Budimpešti preuzeo grupu korejskih turista, nakon čega je tek u 1.50 stigao u Beč.

Radi se o putu koji se inače prođe u tri sata, a njemu je trebalo gotovo šest sati – kaže čitalac koji je ustupio snimak.

Na njoj se vidi kako mladi vozač najprije odbacuje bocu s (vjerojatno) voćnim sokom, a zatim, sa slušalicama u ušima, izvodi plesne pokrete, nemirno miče glavu, udara o volan autobusa te se u nekom trenutku čak i prekrsti. Sve to snimljeno je i poslano firmi koja je organizirala autobuski prevoz korejskih turista.

No, u toj firmi nemoguće je dobiti bilo kakav komentar. Gospođa koja se javlja na mobilne telefone firme uporno nam je ponavljala kako nije ovlaštena razgovarati s novinarima, te je odbijala reći tko je ovlašten, odnosno kome se može obratiti. Na fiksne telefone firme nitko ne odgovara.

Stoga ostaje nejasno je li vozač bio pod uticajem alkohola ili droga, ali i što je uprava firme poduzela protiv njega. Takođe, nejasno je i je li vozač prijavljen policiji na relaciji između Mađarske i Austrije. Jer, ako su ga već snimali u takvom stanju, valjalo je obavijestiti i policiju.

pogled.me/jutarnjilist

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest