JOKOVIĆ O FORMIRANJU VLADE: Nije dobro da se bilo ko od pobjednika 30. avgusta osjeća poraženo

Foto: Jutjub printskrin/ TV TEUTA
Lider Socijalističke narodne partije Vladimir Joković kazao je za BORBU da o formiranju nove vlade sa SNP-om još nijesu vođeni zvanični razgovori, ali je bilo je neformalnih konsultacija. On naglašava da se nada da će dogovor biti postignut.

„Čekamo proglašenje konačnih rezultata parlamentarnih izbora, a onda će početi i zvanični pregovori. Očekujemo poziv mandatara“, kazao je Joković.

Na pitanje ko treba da se nađe u Vladi i da li je prema građanima pošteno da predstavnici koalicije „Za budućnost Crne Gore“ ne budu dio Vlade, Joković je odgovorio da je to pitanje za mandatara.

„Na ovo pitanje može odgovoriti mandatar. Mi nemamo nikakav problem ko će biti u sastavu Vlade. Nije dobro da se bilo ko sa pobjedničke liste od 30. avgusta osjeća poraženo. Predstavnici ove koalicije su bili dio i prethodne vlasti, zašto ne bi bili i ove“, kazao je Joković.

Pitali su Jokovića i da li će SNP prije ulaska u Vladu tražiti da se ispita uloga bivšeg predsjednika države Mila Đukanovića u aferi SKY.

„To je nadležnost SDT-a i organa koji se bave tim, stav SNP-a je ne samo da se ispita uloga Mila Đukanovića, već da se ispita učešće bilo kog pojedinca u bilo kojoj aferi. Smatramo da afera sa SKY prepiskama i svaka druga koja se pominjala u medijima treba da bude potpuno ispitana i da svako ko je saučesnik bilo kakvih nezakonitih radnji treba da odgovara jer bez toga teško da Crna Gora u pravom smislu može ići naprijed i teško da možemo otvoriti sledeća poglavlja ako ne bi svi, makar to bio i predsjednik države, Skupštine, Vlade, ministar, bili jednaki pred zakonom sa svakim građaninom ove zemlje“, zaključio je Joković.

pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest