Катнић се у свом „маниру“ брани од оптужби МАНС-а: Човјека и гвожђе увијек прати рђа

Вријеме читања 2 минута

Сви напади који се дешавају имају за циљ да угрозе ментално здравље чланова моје породице, а што се мене тиче као човјек имам само један проблем јер човјека и гвожђе увијек прати рђа, док год постоје

Из Специјалног државног тужилаштва реаговали су на саопштења МАНС-а у којем та НВО тврди да је Главни специјални тужилац Миливоје Катнић „сакрио још 30.000 еура од продаје плаца у Подгорици”.

Саопштење СДТ-а, главног специјалног тужиоца, преносимо интегрално: 

У вези поновног нетачног и малициозног пласирања информација од стране Мреже за афирмацију невладиног сектора (МАНС) који су објављени на електронским порталима под насловом “Катнић сакрио још 30.000 еура од продаје плаца у Подгорици”, истичем да као Главни специјални тужилац и некадашњи судија Апелационог суда Црне Горе нијесам скривао чињенице у вези са својом имовином и имовином моје породице која је законито стечена и прибављена. С тим у вези, обавјештавам јавност да сам сходно Закону о спречавању корупције, који је тада био на снази, као судија Апелационог суда Црне Горе у марту 2009.године пријавио имовину са којом сам у то вријеме располагао, и то од непокретне имовине: стан од 60м2 у Подгорици, плац од 400м2 у насељу Дахна, као и покретну имовину, односно путничко возило марке “Волксwаген Бора”.

У Извјештају о приходима и имовини који сам поднио 2010. године, такође као судија Апелационог суда Црне Горе, пријавио сам од непокретних ствари стан у изградњи у Подгорици површине 123м2, а од покретних ствари, претходно наведено путничко возило. У овом периоду, односно у јулу 2009.године купио сам стан укупне површине 54м2 у улици Васа Раичковића у Подгорици, који стан сам крајем године продао правном лицу “Г.” о чему је већ јавност упозната, што сам такође законито пријавио.

Надаље, почетком 2010.године добио сам кредит у износу од 40.000,00€ што сам такође уредно пријавио и кроз пријаву имовине у 2010.години навео куповину стана у изградњи површине 123м2, који сам купио управо од претходно стечених новчаних средстава, тако да сматрам да сам уредно и благовремено пријавио све промјене у својој имовини и о томе обавијестио надлежни државни орган.

Још једном понављам јавности ради да нијесам имао законску обавезу плаћања пореза када је у питању продаја стана правном лицу “Г.”, нити када је у питању продаја плаца у насељу Дахна, јер је Закон о измјенама и допунама закона о порезу на доходак физичких лица ступио на снагу 01.01.2010.године, дакле након извршених куповина, односно продаја. Осим тога, у чл.58а овог закона, прописано је да се порез на капиталне добитке плаћа од 01.01.2011.године, а продаје односно куповине су извршене прије тог периода.

Сви напади који се дешавају имају за циљ да угрозе ментално здравље чланова моје породице, а што се мене тиче као човјек имам само један проблем јер човјека и гвожђе увијек прати рђа, док год постоје.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest