Кнежевић: Исправљање неправде према Зети и Зећанима једнако важан као избор Судског савјета

Foto: Pogled

Непостојећи општински одбор ДПС – а Зете на челу са Веселином Вељовићем умјесто да се завуче у пацовске рупе свог бешчашћа и бескичмености поново је пристао да изнајми име за саопштење које им је написао Иван Вуковић, јер је његова фотеља важнија од интереса 20 хиљада грађана Зете, поручује један од лидера Демократског фронта Милан Кнежевић.

Али кад је зетски ДПС у питању ништа и не би требало да зачуди црногорску јавност, јер се ради о “херојима” изашлим из коверте Мига Стијеповића који су се пред Миливојем Катнићем у тужилаштву међусобно оптуживали ко је више откупио личних карата и ко је боље шпијао рођаке, кумове, пријатеље и комшије. И док их је Миго Стијеповић породично запошљавао, отплаћивао зеленашке дугове, завршавао први разред основне школе, дијелио пензије и туђу његу, лијечио по Београду и Турској, био им је дражи од родитеља и рођене дјеце, навео је Кнежевић.

Међутим, како наводи, откад је Веселин Вељовић постао први ДПС Зећанин, а Миго пегла тренерке за Спуж и више им није потребан осим за пљување по њему, ова неименована дружина која се не смије потписати именом и презименом, слави погибију Зете, и чињеницу да ће 20 хиљада грађана зависити од државне милостиње јер су јој одузели најважније привредне ресурсе.

Тако су поново потврдили свој јаничарски менталитет још од времена Миомира Мугоше, кад су шерифу са Марезе даривали аеродром, Српску, Ботун, Љајковиће и Врањину. Ако је добијање овакве инвалидне општине успјех онда је требало да се јунаци из зетског ДПС- а потпишу именом и презименом, али и они несрећници знају да се не смију потписати, јер нигдје у Зети не би могли крочити, а да не добију презир и гађење сваког честитог Зећанина без обзира на политичку припадност. А како их грађани Зете доживљавају најбоље су показали резултати прошлих избора, а показаће и сваки сљедећи, јер су од зетског ДПС- а остали дугмићи, и никакви антизетски закони им не могу помоћи да добију повјерење народа, додаје он.

Према Кнежевићевим ријечима, пошто зетски јаничари не могу доживјети ту врсту милости да виде султана Ђукановића, искористиће прилику да их још једном обавијести, али и њега и све друге који очекују разговоре о превазилажењу друштвено политичке кризе након пада Владе Дритана Абазовића.

Свако ко буде желио да преговара са Миланом Кнежевићем и странком чији је предсједник о формирању нове владе од парламентарне већине из 30. августа, или формирању прелазне владе која би требало да организује изборе, мора да зна да је законско исправљање неправде према Зети и Зећанима предуслов једнако важан као избор чланова Судског савјета, судија Уставног суда и ВДТ-а. И по том питању неће бити никаквог компромиса, а зетском ДПС-у остављам Веселина Вељовића, јер у потпуности заслужују један другог,само нека скину Мигову слику са фрижидера у страначким просторијама да им не изазива горушицу и аритмију, закључио је он.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest