Кнежевић: Трампова администрација кључно утицала да владика Јоаникије буде пуштен на слободу

Према информацијама којима располажем, администрација Доналда Трампа одиграла је значајну улогу у пуштању на слободу владике Јоаникија и седморице свештеника, каже један од лидера Демократског фронта Милан Кнежевић.

фото: pravda.rs

Он додаје да то представља позитиван и континуирани тренд у њиховој политици на Балкану, док је за разлику од њих ЕУ толико исцрпљена и ослабљена својим нарастајућим противречностима, да је у наредном периоду очекују велика преиспитивања и неопходни рестарт.

„Плашим се да је ЕУ изгубила трку на Балкану са САД, Русијом и Кином, и да након окончања пандемије вируса корона у геополитичкој арени више ништа неће бити исто“, истакао је он у интервјуу за портал Ин4с.

Говорећи о владики Јоаникију, Кнежевић тврди да је владика постао симбол отпора антиправославном Закону о слободи вероисповести и не искључује могућност да ће они који су једном покушали атентат на њега овај злочиначки наум желети да понове.

„Ипак, жртва коју подноси владика Јоаникије само је ход пастирском стазом подвижништва, јер како једном каза митрополит Амфилохије, и Христ је био у затвору“, закључио је Кнежевић.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest