КОМУНАЛНА ПОЛИЦИЈА

Вријеме читања < 1 минут

Н: Несавјесним грађанима пријете казне   

„Упркос редовном одржавању зелених површина на територији беранске општине, још увијек има несавјесних грађана који отпад одлажу на мјестима која за то нису предвиђена. Комунална полиција била је приморана да примијени казнене мјере које су прописане Одлуком о комуналном реду Општине Беране а у складу са Законом о комуналним дјелатностима. Ријеч је о новчаним казнама које се распонски крећу од најниже  20 евра, до казни које прелазе 1000 евра.  “, казао је за портал Поглед, начелник Комуналне полиције Александар Ојданић.

Он је истакао да је рад Комуналне полиције на терену  обавља дванаест комуналних полицајаца који свакодевно раде у три смјене.

„На објекту гдје је смјештена Комунална полиција у Термаској улици број 7 постављена је табла са бројем телефона, на који грађани могу позвати у случају потребе“,  додао је Ојданић.

Под надлежношћу Комуналне полиције, подсјетио је Ојданић, налази се и заштита парковског мобилијара и дјечијих игралишта.

 “У  Беранама тренутно постоји само једно ново игралиште. Вандали су уништили мобилијар у парку поред Лима, док се у нешто бољем стању налази игралиште на обилазници у насељу Пешца.Да би смо сачували мобилијар постављен у парку Општина је обезбиједила два ноћна чувара док Комунална полиција редовно обилази терен. Зелене површине биће максимално заштићене, учинићемо све што је у нашој надлежности да сачувамо паркове и да наша дјеца имају гдје да се играју “,додао је он. 

У предходном периоду Комунална полиција изрекла је 115 прекршајних налога ,покренуто је пет прекршајних поступака,пружили  су 420 асистенција ,поднијели кривичне пријаве против два лица ,из саобраћаја искључили седам возила.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest