KOPRIVICA: Vrijeme je da uspostavimo državnu lutriju

U toku je 53. sjednica Odbora za ekonomiju, finansije i budžet na čijem dnevnom redu će se naći i Predlog zakona o dopuni Zakona o porezu na dodatu vrijednost, koji su podnijeli poslanici: Ivan Brajović, Damir Šehović i Boris Mugoša.

Nakon ove, biće održana i 54. sjednica na kojoj je planirano saslušanje ministara Aleksandra Damjanovića i Ervina Ibrahimovića povodom slučaja „Montenegro Bonus“ – Cetinje d.o.o.

Na Odboru se raspravlja o Predlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o igrama na sreću, koji su podnijeli poslanici Demokrata.

Poslanik Momo Koprivica je rekao da je osnovni interes da se zaštiti državni interes.

“Državni interes bio je podređen njihovom interesu, što se odrazilo višemilionskim gubicima prihoda u ovoj oblasti. Osnovno rješenje koje predlažemo je uspostavljanje državnog preduzeća koje bi imalo monopol na priređivanje lutrijskih igara na sreću i pravo da priređuje i druge igre na sreću”, kazao je Koprivica.

On je istakao da se uvodi totalni nadzor nad kazinima, te da su to bila jedina mjesta koja su izuzeta od online nadzora.

“To je svakako bilo po mjeri kockarske mafije. Vrijeme je da uspostavimo državnu lutriju. To je održiv i pravno utemeljen model. Čuli smo i pozitivno mišljenje aktuelnog rukovodioca direktora Uprave igara na sreću”, istakao je Koprivica.

On je naveo da se na ovaj način konačno puni budžet države, a ne pojedinaca.

Na sjednici je trebalo da se raspravlja o Predlogu zakona o dopuni Zakona o porezu na dodatu vrijednost, koji su podnijeli poslanici: Ivan Brajović, Damir Šehović i Boris Mugoša, ali se oni nisu pojavili na sjednici, pa je ta tačka povučena.

 

 

pogled.me/press.co.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest