Кордић: Мањинска влада није имала довољну подршку гласача у Беранама, пад ДПС-а је коначан

Фото: Поглед

Посланица Нове српске демократије и Демократског фронта Симонида Кордић казала је гостујући у емисији Јутро на Прва ТВ да су грађани на изборима у Беранама и у Улцињу казали да мањинска влада нема већинску подршку бирача.

Фото: Поглед

„Избори у Беранама показали су да се ништа није промијејнило у погледу народне воље од 30. августа до сада. И даље је демократска воља народа на страни оних политичких снага које су до сада чиниле парламентарну већину. Коначан је и неупитан пад ДПС-а. Резултати показују да било каква комбинаторика са ДПС-ом на било ком нивоу нема подршку у бирачком тијелу. Гласачи су јасно рекли да је ДПС на заласку.“, казала је Кордић.

Кордић је коментарисала и однос бирача према мањинској влади и констатовала да је у Беранама али и у Улцињу овај пројекат нема већинску подршку, иако одређену подршку има.

„Посебно је занимљив пораз ДПС-а од ког мањинска влада зависи. Овакви изборни резултати и пад ДПС-а само ће га утврдити у својем науму да се врати на позиције моћи на било какав начин. Пројекат мањинске владе је дакле још мање могућ, имавши у обзир исход локалних избора.“, казала је Кордић.

Извор: Борба

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest