Kovač: Zbog afere “Do Kvon”, kredibilitet Milovića doveden u pitanje

Foto: Jutjub printskrin/ADRIA TV Montenegro
Bivši ministar pravde Marko Kovač tvrdi da je kredibilitet aktuelnog ministra pravde Andreja Milovića, a i kredibilitet resora na čijem je čelu doveden u pitanje nakon afere “Do Kvon”.

Kovač je podsjetio da je u Višem sudu u Podgorici poslat dopis koji sadrži netačne podatke da su prekriveni mejlovi zvanične korespodencije između Ministarstva pravde i Republike Koreje.

“Meni je svejedno gdje će otići i hoće li otići Do Kvon u Koreju ili u SAD. Bitan je način na koji naše institucije postupaju u tom predmetu, Napomenuo bih da smo mi do sada odgovorili svakom zahtjevu SAD i svaki zahtjev je bio udovoljen”, rekao je bivši ministar gostujući na A plus televiziji.

Kovač je, govoreći o Miloviću, kazao da je on potpisao molbu sa drugačijom sadržinom i poslao je Višem sudu.

“To je izazvalo skandal. Država Koreja se direktno nakon toga obratila Višem sudu, a ne Ministarstvu pravde, što znači da ne vjeruju zvaničnim institucijama. To je zaprepašćujuće”, dodao je Kovač.

Podsjetio je da se Milović nakon toga nije oglašavao.

” To će se vjerujem rasvijetliti u nekim drugim postupcima. A da li će biti potrebno da se Do Kvon još jedanput sasluša, sve zavisi od njegovog statusa”, zaključio je Kovač.

(Dan)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest