LIJEPA MARIJANA HITNO PREBAČENA U BOLNICU! Žena glavnog ukrajinskog obavještajca otrovana teškim metalima? (FOTO)

Foto: Jutjub printskrin/Victor Pinchuk Foundation

Supruga šefa Glavne obavještajne uprave Ukrajine, generala Kirila Budanova, otrovana je i nalazi se u bolnici, piše Strana, pozivajući se na portal „Babel“.

Prema tvrdnjama izvora ukrajinskog portala, Marijani Budanovoj je dijagnostifikovano trovanje teškim metalima.

– Ove supstance se ni na koji način ne koriste u svakodnevnom životu ili vojnim poslovima. Njihovo prisustvo može ukazivati na namjerni pokušaj trovanja određene osobe – tvrdi izvor ukrajinskog medija.

Njeno zdravlje se navodno tokom dužeg vremenskog perioda pogoršavalo, zbog čega je hospitalizovana. Budanova je trenutno pod ljekarskim nadzorom.

Ukrajinski medij piše da ona nije jedini slučaj trovanja u poslednje vrijeme, i da su teške metale najvjerovatnije unijeli hranom.

– Ona je već bolje, prva faza liječenja je prošla. Pošto je supruga Budanova male težine, kod nje se to brže manifestovalo. A trovanje je potvrđeno i kod nekoliko radnika – kaže izvor ukrajinskog lista.

U toku je istraga o pokušaju ubistva.

Kako piše „Strana“, i bivši generalni tužilac Ukrajine Šokin je ranije tvrdio da su pokušali da ga otruju.

Marijana je druga supruga Kirila Budanova. Glavni ukrajinski obavještajac se prvi put oženio 2009. godine, ali se taj brak na kraju raspao.

Već 2013. on se oženio Marijanom.

Rođena je 1993. godine u selu Staviše, u Kijevskoj oblasti, i po obrazovanju je psiholog.

Bila je kandidat za poslanika partije „Udar“ Vitalija Klička, a kasnije je bila njegov savjetnik za borbu protiv korupcije.

pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest