ABAZOVIĆ: Evropa sad je prevara, sve su slagali

Foto: Jutjub printskrin/ NOVA RS

Da nije bilo parametara 43. Vlade Milojko Spajić ne bi mogao da nađe novac za zaduženje. To što je neko namjerio da se zaduži milijardu eura da bi servisirao program koji niko nije vidio, govori o netransparentnosti“, kazao je iz opozicionih klupa GP URE i bivši premijer Dritan Abazović.

On je najavio i da jedva čeka predstavljanje budžeta jer će kako tvdi, to pokazati da je Evropa sad prevarila međunarodne partnere te da nisu najavili reformske mjere ili ih nemaju.

„Jesmo li bankrotirali? Vi (Novica Vuković) ste srušili propagandu Evrope sad 2 i deklasirali činjenicama ono što su Milojko Spajić i Branko Krvavac pričali. Ljudi su najavili bankrot a vi ste došli i rekli „jeste li sigurni u to što pričate?“, kazao je Abazović i dodao da jedva čeka premijerski sat ovim povodom.

On je dodao da je tehnički rebalans pripremljen u maju te da je u potpunosti prepisan od 43. Vlade, da stanje u javnim finansijama nije perfektno ali da nikad nije bilo bolje. Naglasio je da je Crna Gora prema prognozama privrednog rasta za ovu godinu, na samom vrhu liste i uputio apel novoj Vladi da taj položaj zadrži. Abazović je kazao da je Crna Gora došla od tačke kako su iz PES-a prethodno govorili, sa ivice bankrota do, kako tvrdi vjerovatnog budžetskog suficita na kraju ove godine.

pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest