KOMŠIJE NA SNAJPERU POSLAE JEZIVU PORUKU CRNOJ GORI! Naša Vlada ćuti (FOTO)

Foto: Jutjub printskrin/ Al Jazeera Balkans

Ne postoji neko ko na Balkanu nije čuo za tzv. Veliku Albaniju, a koja predstavlja neostvarenu želju velikog broja Albanaca. Koliko je žarko žele pokazuju kad god su u mogućnosti. Najnoviji primjer je proslava Dana tzv. kosovskih snaga bezbjednosti, održana juče u Prištini.

Naime, na pomenutoj proslavi su se pojavili Aljbin Kurti i Vjosa Osmani, koji su svjedočili prizoru zbog kojeg još uvijek postoje tenzije između Albanaca i njihovih komšija. Međutim, nijesu samo svjedočili, već je Aljbin Kurti i podgrijao atmosferu rekavši da su kosovske bezbjednosne snage nasljednice zloglasne UČK. On je naglasio i da je do sada obuku u inostranstvu prošlo 3.459 vojnika i oficira, a da je tzv. Vlada Kosova na čijem je čelu udvostručila vojni budžet.

Podsjećanja radi, na mapi „Velike Albanije“, pored Kosova, obuhvaćeni su djelovi naše države, centralne Srbije, Sjeverne Makedonije i Grčke.

Foto: Borba printskrin

Tokom pomenute proslave, dio pripadnika „kosovskih bezbjednosnih snaga“ je nosio obilježja „Velike Albanije“, a naravno nijesu zaboravili ni UČK.

Primjetni su bili i natpisi „nekad UČK danas KBS“, „Naša vojska naš ponos“, „Neću se predati dok sam živ, ubice će preći samo preko mene mrtvog“.

Foto: Kallxo.com/printskrin

Dok se sve ovo događa nedaleko od crnogorske granice, naša Vlada ćuti.

Postavlja se pitanje koji je razlog muka i hoće li Ministarstvo spoljnih poslova, na čelu sa Filipom Ivanovićem, reagovati po pitanju ovog frapantnog kršenja suvereniteta i nezavisnosti Crne Gore što pojedini pripadnici albanskog naroda konstantno potenciraju. Granice su se tokom istorije mnogo puta koristile kao povod za sukobe određenih naroda, a pored činjenice da lažna marioinetska tvorevina tzv. država Kosovo uživa kakve takve bilateralne odnose sa zvaničnom Podgoricom, protestna nota bi bila na mjestu.

Foto: Kallxo.com/printskrin

Podsjećanja radi, Crna Gora je 2008. godine priznala lažnu državu Kosovo čime su faktički narušili teritorijalni integritet i suverenitet bratske Srbije ali kršeći i Međunarodno pravo, konkretno Rezoluciju 1244. Čak i pored te činjenice, Albancima očigledno nije dovoljno sama okupacija Kosova i Metohije već za svoju velikodržavnu ideju žele da „čupnu“ i dio Crne Gore.

pogled.me

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest