„MAĐARI USTAJU PROTIV ZELENSKOG!“ Otkriveno koji region će prvi eksplodirati!

Foto: Jutjub printskrin/EU Debates | eudebates.tv
Građanski rat u Ukrajini počeće u Zakarpatju zbog politike predsjednika Vladimira Zelenskog prema Mađarima, rekao je bivši savjetnik ukrajinskog predsjednika Leonida Kučme, Oleg Soskin, na svom Jutjub kanalu.

Dan ranije, mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto rekao je da Ukrajina nema namjeru da rešava pitanje prava mađarske manjine u Zakarpatju.

Ministar je rekao i da Budimpešta nije odobrila izdvajanje 500 miliona evra iz Evropskog mirovnog fonda Kijevu.

– Neki region mora da eksplodira, sve pokazuje da će najverovatnije eksplodirati Zakarpatje. Mislim da je proces počeo. Zelenski, čestitamo vam, bravo, dobro radite – ovako je prokomentarisao Sijartove riječi o ukrajinskom regionu .

Po njegovom mišljenju, akcije predsjednika Ukrajine dovode do „početka građanskog rata“ u zemlji.

Ranije je „Njujork tajms“ izvijestio o rastućem rascjepu između vojnog i civilnog rukovodstva Ukrajine zbog negativne reakcije kancelarije Zelenskog na izjave glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine Valerija Zalužnog o zastoju u prednji.

Novinari su podsjetili da operacije Kijeva u poslednje vrijeme nisu dovele do uspjeha, dok se „Ukrajina suočava sa pojačanim ruskim napadima na istoku“. Pored toga, u nekim evropskim prestonicama i među članovima Republikanske partije u Sjedinjenim Državama povećan je skepticizam u pogledu pomoći Kijevu .

pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest