Меденица дао часну реч: Нећу да бјежим, нити утичем на свједоке

Вријеме читања 2 минута

Судија за истрагу подгоричког Вишег суда одредила је притвор до 30 дана Милошу Меденици, након чега је одведен у Истражни затвор у Спужу

Фото: Петар Јовановић

Милош Меденица рекао је јуче у судници Вишег суда да нема намјеру да бјежи од кривичног прогона, објаснивши да ни до сада није био у бјекству, већ се налазио на лијечењу у београдској клиници, сазнају Вијести.

Пред судијом за истрагу Сузаном Мугошом рекао је и да не би долазио у Црну Гору да је имао намјеру да бјежи.

Казао јој је и да би, да је хтио, до сада сигурно утицао на саучеснике и свједоке, али да није и да нема намјеру.

Мугоша му је након саслушања одредила притвор до 30 дана, а потом је одведен у Истражни затвор у Спужу.

Његов бранилац, адвокат Стефан Јовановић, рекао је за Вијести да му је притвор одређен због опасности од бјекства и утицаја на саучеснике, пишу Вијести.

Он је најавио жалбу на одлуку суткиње Мугоше.

”Полемисаћемо са одлуком судије за истрагу онако како закон прописује, а то је жалбом у остављеном року. Посебно указујемо да није био у бјекству, да је био на лијечењу”, рекао је Јовановић.

Бранилац осумњиченог за стварање криминалне организације рекао је да одбрана посједује медицинску документацију о лијечењу Меденице.

”Медицинска документација је достављена тужилаштву. Мој брањеник карту за лет ка Подгорици резервисао је још прошле седмице и дошао је иако је знао да је за њим расписана национална потјерница. То је учинио у циљу суочавања са оптужбама”, казао је адвокат Јовановић.

Меденица је ухапшен 25. маја на Аеродрому Подгорица, након што се искрцао из авиона који је долетио из Београда.

СДТ терети сина бивше предсједнице Врховног суда Весне Меденице да је током 2019. године формирао криминалну организацију чији члан је постала и његова мајка – наводно, он је инструисао да утиче на судске одлуке.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest