Медојевић: Кривокапић је највећа превара бирача ДФ-а, он је војник прве и друге фамилије!


Лидер Покрета за промјене у интервјуу Политици казао је да не вјерује ништа премијеру Здравку Кривокапићу, те да је он највећа превара бирача и војник прве и друге фамилије.

Навео је и да је премијер лажов који је успио да обмане и патријарха СПЦ Порфирија, као и да се ништа не пита око потписивања Темељног уговора. Поручио је и да власници Вијести неће дозволити потписивање уговора са СПЦ, коју желе да понизе, а у текст споразума унесу неке клаузуле за које знају да су супротне интересима цркве.

Који је то разлог који је прелио вашу чашу жучи?

Читав живот сам посветио демократској транзицији и борби за политичке, економске и институционалне реформе, помирење и преваИлазење братомржње подјела и сукоба који су били зла коб Црне Горе одвајкада . Читајући Посланице Светог Петра Цетињског суватао сам потребу за помирењем, а слушајући, гледајући и читајуци чешког реформисту Вацлава Клауса 90тих , почео сам да сањам сан о модерној, демократској, слободној и пропсеритетној Црној Гори. И за један и други процес – помирења и демократских реформи била је неопходна смјена комунистицчко-мафијаског режима Ђукановића. И кад је опозиција предвођена убједљиво најјачим политицким субјектом ДФ остварила побједу 30.08.2020 нас носилац листе И кандидат Црове Кривокапић је својом изјавом расприсио све моје снове. Усхићено је у ночи побједе ускликнуо : “Нема реваншизма”. Као неко ко деценијама изуцава транзиције тоталитарних режима , а у некима сам и директно учествовао, било ми је одмах јасно да је то порука владара из сјенке који су већ били у некој врсти тајног савеза- власника концерна Вијести и појединаца из Цркве , предвођеним Гојком Перовићем и математичарем Владимиром Божовићем ( актуелним Ректором Универзитета).

Нема реваншизма је био еуфемизам за опасну и историјски погрешну политицку одлуку да НЕМА РЕФОРМИ, НЕМА ДЕМОНТАЖЕ ТОТАЛИТАРНИГ СИСТЕМА , а то је такође била јасна порука да у Влади неће бити најјачег субјекта који цини 2/3 побједничке коалиције – ДФ.

То сам и јавно саопштио оптузујуци власнике Вијести и дјелове Цркве да су вец тада направило тајни пакт са Ђукановићем и гарантовали му да нова Влада неће хапсити и процеусирати браћу Ђукановић, што је нешто касније Дритан Абазовић и јавно потврдио.

Било ми је јасно да то није моја Влада и да ће формирање такве Владе, супротно вољи бирача, разорити темеље парламентарне демократије, политички систем и уставни поредак и увести нас у зону нестабилности и криза.

Влада Кривокапића, природно ради за интересе оних који су их изабрали, а то су власници Вијести и дјелови Цркве , а не за народ и државу.

Већ тада сам јавно обећао да ћу поднијети оставку на посланичку функцију, али су ме колеге замолиле да сачекам накар расправу о буџету. Ја сам то прихватио и сада када сам видио да ће ужасно лош, неистинт, незаконит буџет бити усвојен ( са чим се ја нијесам слагао) поднио сам оставку.

Вјерујете ли да ће дочи до реконструције владе и је ли то кредит ДФ да гласа буџет?

Ја Кривокапићу не вјерујем ништа из два разлога. Прво, Кривокапић је сам марионета власника Вијести и тих кругова , а они неће дозволити да лидери ДФ уђу у Владу јер би то пореметило ниихов примарни задатак- уништење ДФ. Други, ја после гомиле лажи које је изрекао о крупним политичким и државним питањима, њему више ништа не вјерујем. То је опасан манипулатовни и опсесивни лажов који ке успио да обмане чак и Патријарха СПЦ Порфирија

Зашто Кривокапић одлаже потписивање Темељног уговора и хоце ли га потписати прије општих локаних избора?

Кривокапиц се ту не пита ништа. Власници концерна Вијести су центар антиправославља, антихришћанства и србомржње у Црној Гори и експоненети глобалних банкарских фашиста. Нјихов власник је Сорош. Основни задатак је уништење држава, нација, традиције, културе, идентитета и вјере, фаворизојући концепт тзв политичке коректности тј глобалног једноумља гдје се систем вриједности дефинисати у неким удаљеним центрима и бити наметан свима на свијету. Милом или силом. Они неће дозволити марионети Кривокапићу потписивање нормалног и уобичајеног Темељног споразума, који је мање више протоколарно формални акт и не садржи ништа што би требало да буде од интереса ни за дневну политику, ни за јавност. Али владари из сјенке желе да понизе СПЦ и да у текст споразума унесу неке клаузуле за које знају да су супротне интересима СПЦ.

С друге стране власници Вијести су окружиле Кривокапића са људима блиским бившој Демократској странци тако су његови најближи савјетници Јован Ратковић , бивши савјетник Предсједника Србије Бориса Тадића и Горан Свилановић, а око Министра Финасија Мицкеја Спајића се формирала права мрежа “жутих термита” из Београда који су својим лоповлуцима и уништили сјајну Демократски странку и разбили опозицију у Србији у парампарчад. Очигледно је да власници Вијести по налогу споља опет формирају организацију која ће Црну Гору претворити у платформу за рушење власти у Београду. Зато се званична Србија у континуитету оптужује да угрожава државу Црну Гору, са истих идеолоских позиција и од стране Кривокапића и његових газда из Вијести , као и од Мила Ђукановића.

Гдје одлазите и чиме ћете се бавити?

Остајем Предсједник ПзП и један од лидера ДФ. Настављам политичку борбу за помирење и реформе, али ћу сада имати више времена да се посветим и породици, читању, писању и међународним обавезама. Ја сам свој дио посла одрадио.

(Политика)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest