Medojević: Nemoguće je ispuniti uslove EU sa sudijama koji su lojalniji DPS mafiji nego državi Crnoj Gori!

Foto: Jutjub printskrin/ Veče Sa Ivanom Ivanovićem

Poslednja linija odbrane DPS SKY mafije su njihovi vojnici i placenici u pravosuđu koji zloupotrebljavaju svoja ovlašćenja i opstruiraju istrage i napore SDT i SPO da očiste zemlju od kriminala i korupcije, saopštio je predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević.

„Naši međunarodni partneri su zaprepašćeni da pojedine sudije u Višem sudu prihvataju kauciju za ukidanje pritvora za lica optužena za najteža krivična djela i da prihvataju prljavi novac “zarađen” od šverca droge i cigareta kao sredstva garancije“, kazao je on.

Kako navodi u koordinaciji sa DPS vojnicima u UP i Ministarstvu pravde obezbijeđeno je da nema nangoica i nemoguće je pratiti kretanje optuženih članova DPS mafije koje njihove sudije puštaju na slobodu.

„Već se neka suđenja odlažu jer drugi optuženi koji su pušteni da se brane sa slobode nijesu dostupni. Strani partneri su posebno zainteresovani za istraživanje odgovornosti Predsjednika Višeg suda Savića za nestanak dokaza u predmetima protiv DPS mafije, kao i postupanja sudije Mugoše koja otvoreno opstruira istrage SDT i SPO i donosi odluke koje ometaju pravdu i olakšavaju položaj pripadnika DPS mafije“, podvukao je Medojević.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest