Medojević: Podržavamo zahtjeve da bolnica Meljine uđe u sistem javnog zdravstva

Фото: Поглед

Pokret za Promjene izražava duboku zabrinutost povodom aktuelnih dešavanja u bolnici u Meljinama koja se nalazi u teškoj situaciji, kao i zbog pozicije u kojoj se nalaze zaposleni u toj zdravstvenoj ustanovi, poručio je predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević.

„Herceg Novi i građani Boke se suočavaju sa tim da neko gasi najstariju bolnicu u Crnoj Gori. Oduzimaju elementarno pravo na zdravstvenu zaštitu. Povod polusatnog protesta građana je činjenica da Vlada CG nije uspjela da riješi ovo najvažnije pitanje za građane HN i Boke“, naveo je on.

Istakao je da podržavaju zahtjeve da bolnica Meljine uđe u sistem javnog zdravstva.

„Upućujemo apel i sindikalnoj organizaciji kako doktora, tako i Sindikatu zdravstva, da po hitnom postupku se uključe u rješavanje ovog gorućeg problema jer porodice zaposlenih i zaposleni ne smiju biti kolateralna šteta neodgovarajuće reakcije Vlade u ovom slučaju. Takođe, premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović mora urgentno na prvoj sljedećoj sjednici Vlade staviti ovo pitanje na dnevni red kako bi se razni vidovi protesta i blokada spriječili i omogućili nesmetani rad i bolnice, ali i države koja ispašta kada se radi o radikalnim mjerama poput blokade graničnih prelaza“, naglasio je Medojević.

On je napomenuo da  odgovornost u ovom krucijalnom momentu treba da ponesu ministar Dragoslav Šćekić i premijer Dritan Abazović kako bi konačno stali na kraj ovoj agoniji u koju su upali zdravstveni radnici u Herceg Novom.

„PzP će kao i uvijek snažno stati uz sve obespravljene radnike, iz koje god grane sistema oni dolazili, a bez snažnog zdravstvenog sistema nema ni zdrave Crne Gore“, zaključio je on.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest