Milović „ubacio“ SNP u Vladu

Foto: Jutjub printskrin/ RTCG - Zvanični kanal

Član Predsjedništva Pokreta Evropa sad (PES) Andrej Milović kazao je da će Socijalistička narodna partija (SNP) zasigurno biti dio nove vlade, prenosi portal RTHN.

„Vlada je u globalu dogovorena, ostalo je da se unutar koalicije dogovorimo oko finesa“, kazao je on u jučerašnjem gostovanju na toj televiziji.

Milović je rekao da koalicija „Za budućnost Crne Gore“ iz dana u dan dokazuje zašto, kako on smatra, ne treba da budu partner PES-u u budućoj vladi.

„Na osnivačkoj konferenciji smo rekli da želimo da se, po prvi put u Crnoj Gori, formira vlada bez DPS-a i DF-a, upravo to i dajemo građanima, jer je to pravi put“, naglasio je on.

Kazao je da je Novska lista kredibilan partner PES-a i da sa tim subjektom imaju možda i najbolju saradnju.

Smatra da Novsku listu treba apsolutno podržati iz centrale da se riješe gorući problemi u Herceg Novom, pogotovo oni, kako je rekao, koji su ekonomsko-medicinske prirode.

„Bićemo još snažniji partneri i Herceg Novi će osjetiti benefite te saradnje“, rekao je Milović i dodao da je Novska lista apsolutno za formiranje vlade i da tu nema dileme.

Govoreći o Institutu „Dr Simo Milošević“, kazao je da se problemi u toj rehabilitacionoj ustanovi moraju početi rješavati sa pozicije zakonodavstva.

„Postoje određene zakonske barijere po pitanju kontrole državne pomoći da omogućimo da država pomogne Institutu i bolnici Meljine. Kada se naprave preduslovi sa pozicije zakona, kada se naprave izmjene i dopune zakona onda ćemo moći da intervenišemo i taj problem riješimo. Ja se nadam da će medicinski turizam ponovo zaživjeti u Crnoj Gori i Institut treba da bude lider medicinskog turizma u Crnoj Gori“, zaključio je Milović.

pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest