МКИ: Обнова моста на Ђурђевића Тари идуће године

Most na Đurđevića TariМост на Ђурђевића Тари

Мост на Ђурђевића Тари годинама пропада, а дуго најављивана реконструкција још није почела. Док НВО сектор указује на велика оштећења из Управе за саобраћај увјеравају да је мост потпуно безбједан. Из Министарства капиталних инвестиција кажу да се идејни пројекат приводи крају и да би први радови требали да почну наредне године.

Мост на Тари једна је од најатрактивнијих туристичких дестинација у Црној Гори. Грандиозна грађевина без даха оставља све, но његова љепота није одољела зубу времена.

Милорад Митровић из НВО Брезница истиче да је реконструкција рађена прије 20 године, асфалт је стављен прије неколико година и додатно је оптеретио конструкцију.

“Не треба бити стручњак да би схватили да су челичне конструкције испале, односно узенгије на неколико мјеста, па постоји опасност од његовог даљег пропадања и урушавања”, каже Митровић.

Још у мају 2017. године Влада Кине је опредијела пет милиона еура за обнову моста, али до данас још ништа није урађено.

Директор Директората за државне послове Мирослав Машић истиче да је у току израда идејног пројекта и да очекује да буде завршен у наредних неколико мјесеци, а онда да Кина приступи избору извођача.

“Очекујемо да радови у односу на временске прилике почну на прољеће наредне године”, казао је Машић.

Радојица Полексић из Управе за саобраћај наглашава да су на мосту видна оштећења, али то су неки елементи који не утичу на безбједност саме конструкције.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest