Монаштво Високих Дечана: Преживјели смо 500 година под отоманском окупацијом, нећемо престати да се боримо за права и под дискриминаторном влашћу Албанаца!

Монаштво Високих Дечана саопштило је да Срби на Косову већ 23 године живе под дискриминаторном влашћу косовских Албанаца

Наиме, у објави братства манастира Високи Дечани на Твитеру подсјећа се да су косовски Срби живјели 500 година под отоманском окупацијом.

– Преживјели смо, морали смо да поштујемо законе окупационе силе, али смо сачували вјеру и традицију. У последње 23 године живимо под дискриминаторном влашћу косовских Албанаца, али нећемо престати да се мирно боримо за наша права и једнакост – наводи се у објави манастира Високи Дечани на Твитеру и додаје да су „у последње 23 године „мира“ наше светиње оскрнављене, наш народ лишен основних права, наш идентитет ускраћен упркос међународном присуству.

Братство манастира Високи Дечани поручује да у друштву које се претвара у етнички чисту албанску земљу ипак остају одлучни да остану на свом.

– У овим данима када се српски народ суочава са свакодневним пријетњама и увредама од стране косовских политичара, када избјеглице не могу да се врате ни после 20 година изгнанства и десетине цркава још увек леже у рушевинама, косовски Срби остају с вјером у Бога да људска неправда и владавина терора неће трајати вјечно. Без владавине права, хронична корупција, етничка и вјерска дискриминација, могу дуго времена да оставе Косово далеко од демократског друштва са много младих људи који одлазе на Запад. Политички фанатизам који данас влада Косовом учинио га је нестабилним мјестом и црном рупом – наводи се на Твитер налогу манастира Високи Дечани.

Извор: Новости онлине

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest