Невиђена тајна сила повлачи конце у Црној Гори – ко сједи на клупи пред судом историје

Вријеме читања 2 минута

Заставе НАТО и Црне Горе

© AP Photo / Risto Bozovic Пише Предраг Васиљевић 

Нека невиђена тајна сила повлачи конце и усмерава процесе у Црној Гори. Не може се другачије објаснити оно што се дешава од „пада Миловог режима“ прошлог августа, па до последњих дана када је та паранормална политичка активност у земљи – кулминирала.

Како, на пример, осим уплитањем невиђене тајне силе објаснити преседан каквог нема у парламентарној пракси – да се после избора једино ништа не пита највећа политичка снага у победничкој коалицији.

Како, осим интервенцијом „више силе“, разумети ту политичку алхемију по којој једино Демократски фронт, састављен од српских лидера, као највећа посланичка снага нема места у Влади коју је сама изгласала.

Како, осим укључивањем закулисног и тајног центра моћи, разумети чињеницу да је православни верник, премијер Црне Горе, кренуо у Београд да потпише са патријархом Порфиријем Темељни уговор државе са СПЦ па се изненада у путу „предомислио“.

На који начин, осим ангажманом неке „надсиле“, разумети одлуку премијера Здравка Кривокапића да смени министра са најјачом симболичком снагом, човека који је изменио Закон о слободи вероисповести због кога је након народних литија и срушен режим ДПС. 

Тешко је објаснити, осим акцијом „моћника из таме“ да су искусни лисац Мило Ђукановић и његов ДПС пропустили шансу на тацни да оборе Кривокапићеву владу што би се десило да нису гласали за смену министра Лепосавића, јер би у том случају премијеров предлог за нови састав Владе пропао.

Не може се никако другачије, већ режијом неких скривених владара, објаснити чињеница да чак ни Милов парламент у најагресивнијој антисрпској хистерији, није усвојио Резолуцију о осуди геноцида у Сребреници, а то је учинила нова власт коју су довели и изгласали Срби.

И како, осим учешћем неког кога не видимо, разумети да се премијер Кривокапић уопште није изјаснио о тој Резолуцији пре њеног усвајања, већ је, тек пошто је изгласана, јавно саопштио да је она непотребна.  

Крајње је ирационално, осим ако се укалкулише утицај неког са стране, да су чак и Америка и Русија вратиле повучене амбасадоре у Вашингтон и Москву, али Подгорица која је покренула дипломатски рат са Београдом, још не прави ни најмањи корак да врати протераног амбасадора Србије.

Наравно, нисмо толико наивни да заиста верујемо у неке натприродне силе.

И наравно да је од уласка Црне Горе у НАТО свима потпуно јасно чији политички наратив та држава „мора“ да поштује, чију агенду „мора“ дословце да испуњава и ко повлачи конце.

Видимо да тај „неминовни процес“ не зависи чак ни од распореда снага у парламенту.

Али, важну ствар би лидери у Црној Гори морали да знају:

Кад историја једнога дана буде судила овој епохи и процесима у којима су учествовали, на клупи ће бити само они са својим образом. 

А не – невидљива сила која решава све.

Спутњик

One thought on “Невиђена тајна сила повлачи конце у Црној Гори – ко сједи на клупи пред судом историје

  1. Није више то никаква тајна сила, није никаква ни тајна. Оголила се сама, већ је добро препознатљива.
    Та сила је Сорошоидна Европска Унија, и Сорошоидна Дубока УСА (Сједињене Америчке Државе). Не треба заборавити ни Велику Британију.
    Поред осталих параметара, ту силу огољева и карактерише њена злочиначка антисрпска борба.
    Наравно, у другим државама, та сила води антидруштвену антинационалну борбу против народа те конкретне државе. Да се Власи не сете, они ту борбу називају „наднационалном“. На пример, дебилне и антицивилизацијске законе у Немачкој не доносе Немачки дебили, те законе доноси управо та „Тајна сила“. Пажљиви посматрач ће уочити да је исто тако (још горе) и у Србији и у Црној Гори.
    Видимо да се Русија и помало Мађарска супротстављају овој „тајној сили“, али за сада са само симболичним успехом. Било је надања у Доналда Трампа, али су сорошоиди видимо са успехом ту сметњу уклонили.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest