Novi napad na gradonačelnika Nikšića zbog govora na Vučijem dolu: Kovačević poslao jasnu poruku

Foto: Alo

Nakon kritika zbog govora na Vučjem dolu, predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević na svom fejsbuk profilu objavio je izvod iz “Glasa Crnogorca”, zvaničnog glasila Knjaževine Crne Gore.

“Kao i obično određene strukture u našem društvu nemaju problem sa mnom i onim što sam ja rekao već imaju problem sa Petrovićima i samom Crnom Gorom i njenom istorijom. Poštujem činjenicu da svi možemo da napravimo izbor i istupimo iz istorije sopstvenog naroda, ali ono što je bilo ostaje takvo kako je bilo bez obzira na trenutne okolnosti”,naveo je Kovačević.

Kako je istakao, „Glas Crnogorca“ donosi, neposredno nakon bitke, niz kazivanja sličnih, ističe Kovačević, njegovom, a „koje je ođrenim strukturama problem”

“ Otud se pobjeda naša na Vučjem dolu ima smatrati kao znameniti uspjeh ujedinjenog oružja srpskoga, a mogao bi Bog dati, da bude vjesnik konačne propasti turske, i prethodnica sunca slobode sviju naroda balkanskijeh“,citat je iz “Glasa Crnogorca”.

Foto: Printskrin

“Ja sam izdvojio samo jedno od njih kao i jedan od prvih novinskih izvještaja sa bojnog polja na Fundini gdje se kaže da:

„Crna Gora slavi drugu Vučijdolsku pobjedu, a oružje srpsko u ratu za oslobođenje ukupnog naroda srpskoga drugi veliki uspjeh nad neprijateljem!“ Ja ne želim da ulazim u razloge brojnih frustracija povodom godišnjice bitke na Vučjem dolu ali ne znam zašto sam im ja kriv zbog toga. Mogu se ljutiti na knjaza Nikolu, tadašnje Crnogorce i Hercegovce što su o sebi mislili tako kako su mislili i bili to što su bili, a na mene samo zato što sam isto što i oni”, poručio je Kovačević.

Foto: Printskrin

pogled.me

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest