NSD I DNP DIO VLADE? Milatović nema ništa protiv

Foto: Jutjub printskrin/MediaBiro

Predsjednik Crne Gore i jedan od lidera Pokreta Evropa sad Jakov Milatović, očigledno ne zaboravlja podršku koju je dobio od tadašnjeg Demorkatskog fronta, ali ni saradnju koju sa predstavnicima partija koje su nekada činile zajednički politički blok, ima na nivou Glavnog grada. Naime, Milatović je jasno saopštio da nema ništa protiv da lideri sadašnje koalicije Za budućnost Crne Gore, budu u Vladi nakon izbora. 

Govoreći o izjavi bivše ministarke evropskih poslova Jovane Marović u Vladi Dritana Abazovića, a koja je poručila Milatoviću da bi trebalo da osujeti ulazak predstavnika nekadašnjeg Demokratskog fronta u novu vladu, te da odustane od Otvorenog Balkana, Milatović je kazao da nedemokratski bilo koga sprječavati da uđe u vladu, te da sastav vlade u demokratskim društvima treba da reflektuje volju građana.

„Svako ko dobije legitimitet od građana, na fer izborima, posebno narednim gdje mislim da ćemo po prvi put imati fer demokratske izbore, a ukoliko se naravno postigne neki koncenzus da je prirodno da volja građana, kakva god bude, bude reflekltovana i u Skupštini i u Vladi“, kazao je on.

Rekao je da je stava da je u kontekstu spoljne politike važno zadržati i dodatno upnaprijediti NATO, stviti fokus na EU i snažno unaprijediti saradnju sa zemljama Zapadnog Balkana.

„Prisustvo lidera svih zemalja Zapadnog Balkana na inauguraciji, podrška je promjenama čiji sam nosilac“, kazao je Milatović, gostujući na RTCG.

pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest