Од последњег пресјека нема новозаражених

Нема новозаражених од кроонавируса од посљедњег пресјека, казао је директор Института за јавно здравље (ИЈЗЦГ) Бобан Мугоша.

foto: antenam.net

Он је истакао да 10 одсто грађана не поштује мјере НКТ-а, те да тиме показују да не цијене својое комшије, пријатеље,…

„Ви показујете да не цијените своје, своје комшије, пријатеље, и свих осталих 90 одсто који поптују правила. Опет се данас видјело у граду да сви наши апели немају ефекта. Ових 90 одсто трпе због ових 10 одсто. Без обзира на мјере надлежних органа, поново се дешава да одређени број не жели да поштује правила, а онда расте број инфицираних, а онда број обољелих који заврашавају на респиратору и умиру. Треба ли још да стежемо мјере због 10 одсто који не поштују мјере? Промијенићемо однос према овима који не поштују мјере“.

Широм Црне Горе тренутно хоспитализоване 34 особе, од чега 17 у КЦЦГ, саопштио је помоћних директора КЦЦГ Немања Радојевић.

Он је додао и да је једна од жртава умрла непосредно од инфекције корона вирусом

„Ту су љекари мало шта могли да ураде. Остале четири жртве јесу биле позитивне на корону, њихови респираторни симптоми нијесу били толико озбиљни, али основна срчана болест се погоршала. Ипак, они се воде као жртве короне“, истакао је Радојевић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest