Од сјутра исплата ваучера од 200 еура свим регистрованим пољопривредним произвођачима

Мјера је креирана са намјером да се регистрованим пољопривредним произвођачима омогући једнократна подршка ради обезбјеђења дијела неопходних средстава за пољопривредну производњу, наводи се у саопштењу

Исплата подршке Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде свим пољопривредним произвођачима кроз ваучере у износу од 200 еура креће од сјутра, саопштено је из поменутог ресора на чијем је челу министар Александар Стијовић.

Наведени износ физичким лицима биће исплаћен преко јединственог матичног броја у банкама:

ЦКБ банка у општинама: Бар, Беране, Бијело Поље, Будва, Цетиње, Даниловград, Херцег Нови, Колашин, Котор, Мојковац, Никшић, Пљевља, Подгорица, градска општина Голубовци, Рожаје, Тиват, Улцињ, Жабљак;

Прва Банка у општинама: Андријевица, Плав, Гусиње, Плужине, Петњица, Шавник, Тузи.

Правним лицима ће средства бити уплаћена преко жиро рачуна.

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде исплатиће средства подршке пољопривредним произвођачима кроз ваучере у износу од 200 еура, на која имају право носиоци пољопривредних газдинстава која су уписана у Регистар пољопривредних газдинстава, истиче се у саопштењу.

Додају да је мјера  креирана са намјером да се регистрованим пољопривредним произвођачима омогући једнократна подршка ради обезбјеђења дијела неопходних средстава за пољопривредну производњу.

Подсјетили су да је Министарство пољопривреде објавило Јавни позив за бесплатну додјелу пластеника за производњу поврћа за 2022. годину. Подршка се односи на додјелу лукова, најлона, кочића, спојница и копчи, односно опреме неопходне за успостављање пластеника. Јавни позив спроводи Министарство у сарадњи са локалним самоуправама, а подносилац захтјева доставља документацију прописану Јавним позивом надлежној локалној самоуправи у складу са мјестом пребивалишта.

Корисници подршке по овом Јавном позиву су држављани Црне Горе који нијесу остварили право на додјелу пластеника од Министарства нити од локалних самоуправа у последње 3 године. 

Бодовање захтјева извршиће се на сљедећи начин:

•    Сваки члан кућне заједнице – 1 бод;

•    Подносиоц захтјева млађи од 40 година – 1 бод;

•    Уколико је подносилац захтјева жена -1 бод

•    Подносилац захтјева који се налази на евиденцији ЗЗЗЦГ – 1 бод.

У случају истог броја бодова, предност ће имати млађи подносиоци захтјева.

Такође како новоде, у току је и Јавни позив за додјелу подршке за набавку приплодних грла у чистој раси до 1400 еура по грлу, односно 70% од 2000 еура укупне прихватљиве вриједности инвестиције за кориснике средстава подршке.

Позивамо све произвођаче да поднесу захтјеве и искористе подршку ! – поручују из Министарства.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest