Огледало идолопоклоника

Пише:Дијана Ћоровић

Усљед панике која надолази код грађанства повећањем броја обољелих од вируса,  владајућа партија не губи прилику да такву ситуацију искористи за спровођење њима познате стратегије.

 Тако је сада народ  Црне Горе доведен у позицију да види кога је гласао годинама, за кога се жртвовао и на кога је своју дјецу  осудио.  Па тако наши државници саопштавају сваког дана податак да су се благовремено припремили за глобалну епидемају, а припремали се до те мјере да маске немају сви здравствени радници већ сада, иако је епидемија у нашој земљи тек на помолу. Да сте се тако марљиво спремили на вријеме, од онда када сте били упозорени, одвојили бисте средства и снабдјели свако домаћинсво бар маскама. Међутим, сада је вријеме да се вратимо занату и шивењу маски, кад  нам ни то није обезбијеђено. Мало ли је то што су се многи грађани о јаду забавили да од кућа направе учионице, него су сад опет грађани  криви што се повећава број заражених које ви нијесте успјели да тестирате, јер, гле чуда, није  било потребе или није било тестова, па  се тај број заражених попео на 82,  а једна особа   је преминула од вируса. Дај Боже да се заустави на том броју. Ажурно су се припремили заиста кад сада,  тек уочи ширења саме пандемије и панике, траже смјештај за изолацију заражених корона вирусом.

 Ваљало би, док сједите дома ви грађани Црне Горе који сте довели носиоце ДПС-а до ваљаних им фуннкција, да видите у овом расулу од обећања, гдје виде вас као грађане и колико се марљиво брину о домаћинству како вашем тако и нашем. Размислите док сједите зашто становништво сјеверних општина није обезбијеђено стручним капацитетима прије свега?! Гдје су?! Па, напустили су ову нашу вјечну нам ЦГ. Напустили зато што им је овај режим окренуо леђа када је требало да раде и да се усавршавају. Није било тако давно када је жустро побијен предлог да се улаже у медицински центар у Беранама. О, како је то све погодило планове  Радмиле Војводић или бар планове оних које је требало заступати. Сада је Беране важно, сада су очи упрте у Беране,  јер многи животи зависе и зависиће од помоћи коју берански медицинари буду у могућнoсти да пруже.

 Огледало ДПС-а  је синоћње обраћање господина Симовића који је дао себи за право да одбије помоћ из Србије само зато што је из Србије.  “Ко тебе љебом, ти њега каменом!“ То је начело ваших односа са Србијом, а Србија даје, давала је  и даваће док год у нашој земљи буде оних који је чувају и бране од таквих као што сте ви.  Спремни сте, дакле, да одбијете животну  помоћ свом народу да би задржали своју моћ над истим.  За њих је битније да искористе ову прилику и покажу мржњу према братској Србији, него да искористе исту за спасавање живота у овој земљи. Схватате ли, грађани, баш ви који гласате за ДПС годинама, да сте под шибом њихових последица. То је огледало ДПС-а. И док се мјере превенције пооштравају из дана у дан, образовни систем  заробљен међу четири зида, иако све указује на то да нам је ванредно стање уведено, али не озваничено, правосуђе наставља са дјеловањем. Њихово правосуђе које је спремно дочекало ову, за њих изванредну прилику, да спроводи „основане пресуде““ над ДФ-ом и тако докажу колика је моћ „њихових“  институција у оваквим околностима. Погледајте у огледало. Смијете ли???

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest