OHRABRUJUĆE PORUKE ZA NAŠU ZEMLJU Milatović se sastao sa fon der Lajen i Mišelom

Foto: Kabinet predsjednika Crne Gore

Dobio sam zaista ohrabrujuće poruke snažne podrške na EU putu od strane visokih evropskih zvaničnika, kazao je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović nakon održanih sastanaka sa predsjednicom Evropske komisije (EK) Ursulom fon der Lajen i predsjednikom Evropskog Savjeta Šarlom Mišelom.

Svojim sagovornicima Milatović je, saopšteno je iz njegovog Kabineta, prenio poruku snažne posvećenosti Crne Gore da u što skorijem roku “odlučno okonča reforme u oblasti vladavine prava i dobije završna mjerila, kako bi u sljedećih pet godina postala prva naredna punopravna članica Evropske unije”.

“Na taj način, Crna Gora bi pokazala da je proširenje EU i dalje moguće i opipljivo, što bi poslužilo kao najbolji primjer ostalim državama Zapadnog Balkana i Istočne Evrope da ovaj geopolitički momenat iskoriste za konsolidaciju Evrope ujedinjene oko vladavine prava, ekonomskog prosperiteta i demokratskog upravljanja”, dodaju iz kabineta.

Milatović je iskoristio priliku da dvoje čelnika Evropske Unije pozove da uskoro posjete Crnu Goru i nastave zajednički rad na evropskoj agendi.

“Upravo sam završio sastanke sa predsjednicom Evropske komisije Fon der Lajen i sa predsjednikom Evropskog Savjeta Mišelom. Prenio sam im da upravo političke promjene koje se dešavaju u Crnoj Gori znače dodatno konsolidaciju naše demokratije i postojanje snažne političke volje da zemlja napreduje dodatno brže na svom evropskom putu”, kazao je Milatović u obraćanju nakon susreta.

Sa druge strane, kako je dodao, dobio je “zaista ohrabrujuće poruke snažne podrške na tom putu od strane visokih evropskih zvaničnika”.

“Dodatno, ohrabruje i dodatna finansijska podrška koja će stići u narednom periodu kako bi Crna Gora izgradila svoju infrastrukturu. Naravno, negdje smo se složili da akcenat u narednom periodu treba dodatno da bude na vladavini prava, ali mislim da su upravo i ovi današnji sastanci jedan dobar korak naprijed ka onom planu koji sam upravo izložio a to je da Crna Gora u narednih pet godina konačno postane punopravna članica Evropske Unije (EU). Nastaviću da radim snažno na crnogorskoj evropskoj agendi i siguran sam da ću zajedno sa Vladom, Skupštinom i sa cjelokupnim crnogorskim društvom na kraju i uspjeti da uvedem zemlju u EU”, kazao je Milatović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest