OKREĆE SE KOLO SREĆE: Dajković predložio da se za Ivana Vukovića sačuva portirsko mjesto

Foto: Jutjub printskrin/ Happy Entertainment

Predsjednik Slobodne Crne Gore i predstavnik nove vladajuće većine Vladislav Dajković uputio je podršku novoizabranim predsjednicama Skupštine, ali i Glavnog grada, uvaženim koleginicama Oliveri Injac i Jeleni Borovinić Bojović.

U diskusiji koja je prethodila glasanju Vladislav Dajković je istakao:

“Kolo sreće se okreće. Ovaj dan sam čekao godinama, ne zbog toga što sam čeznuo za odborničkom nadoknadom od 150 eura, već zato što sam želio da konačno dođem na poziciju kroz koju ću moći konkretno da pomognem građanima Podgorice.

Borio sam se na sebi svojstven način: otkrivao sam afere, podnosio krivične prijave, išao na suđenja, pisao tekstove, snimao spotove i zaista davao sve od sebe da odbranim naš grad od korupcije koja ga je izjedala.

U predizbornoj kampanji sam isticao da će moj prioritet biti besplatna legalizacija svih kuća u Podgorici. Ni danas ne odustajem od toga. Već na narednim sjednicama ću pokrenuti i pravne procedure koje to pitanje dovesti i na dnevni red podgoričke Skupštine. Ako smo imali milione za razne Limenke, Telekome, Kapove i Petlje, imaćemo i za naš izmučeni narod koji samo hoće šansu da ima krov nad glavom – šansu da preživi.

Imaćemo četiri godine da analiziramo sva nepočinstva DPS-a i da spremamo desetine, a vjerovatno i stotine krivičnih prijava koje će rezultirati odlascima u zatvor onih ljudi koji su uništavali naš grad i zemlju.

Na kraju, imam posebnu poruku za Vukovića koji se javnosti najčešće predstavljao kao Srbomrzac i Crkvomrzac. Pošto je pozvao mlade ljude da ne kleče po manastirima, ja smatram da on zaludu kleči pred Đukanovićem svih ovih godina, jer ga je i on otpisao kao što su ga otpisali građani Podgorice prije pet mjeseci.

Ali ja neću biti nekorektan prema Vukoviću kao što je bio Đukanović. Pošto mu odlazak sa funkcije užasno teško pada, pozivam novu većinu da ostavimo mjesto portira u zgradi Glavnog grada za Ivana Vukovića jer će na taj način biti blizu svoje nekadašnje fotelje. Blizu, a tako daleko.

Ljudi, neka bude borba neprestana. Neka bude što biti ne može. Živjeli i neka nam je sa srećom!” Zaključio je Dajković.

pogled.me

One thought on “OKREĆE SE KOLO SREĆE: Dajković predložio da se za Ivana Vukovića sačuva portirsko mjesto

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest