OPET BI DA BOMBARDUJU SRBE! Amerikanci objavili fotografije iz kokpita američkog BOMBARDERA u preletu preko Srpske! (FOTO)

Foto: Vojska SAD
Ambasada SAD-a u BiH podijelila je nove fotografije zajedničke vazdušno-kopnene vježbe u kojoj su učestvovale OSBiH i Vojska SAD-a. U vježbi, koja je održana 8. januara, učestvovala su i dva moćna američka lovca F-16.
Foto: Vojska SAD
Vježba je održana na području Tuzle i Brčkog, a u fotogaleriji možete vidjeti kako je to izgledalo iz kokpita jednog od F-16.
Foto: Vojska sad

Ova bilateralna obuka, kako je ranije saopćeno iz Ambasade SAD-a u BiH, predstavlja primjer napredne saradnje koja doprinosi miru i sigurnosti na Zapadnom Balkanu, te pokazuje posvećenost Sjedinjenih Američkih Država očuvanju teritorijalne cjelovitosti Bosne i Hercegovine, suprotstavljajući se antidejtonskim i secesionističkim aktivnostima.

Foto: Vojska SAD

SAD ističu da Ustav Bosne i Hercegovine ne dopušta pravo na secesiju i da će djelovati ako bilo ko pokuša promijeniti ovu osnovnu odrednicu Dejtonskog sporazuma.

Ova obuka je dio nastojanja američkih snaga da razmjenjuju taktike, tehnike i procedure sa OSBiH. Misiju je podržao i avion KC-135 Stratotanker koji je pružio zračno punjenje za F-16 iznad entiteta Republika Srpska u Bosni i Hercegovini.

Foto: Vojska SAD

Podsjetimo, dok su nebo pod kojim je obilježavala rođendan preteći parali američki avioni F16, uz pojačane težnje da joj se oduzme imovina i samim tim teritorija, da se spolja i iznutra razvrgne Dejtonski sporazum, a ona praktično utopi u unitarnu BiH, Republika Srpska proslavila je 32. rođendan i ušla možda i u sudbonosnu godinu po svoj opstanak.

Pred rukovodstvom u Banjaluci je najveći test do sada da odoli pritiscima zapada i njihovih podizvođača iz Sarajeva, koji su nasleđenim kmetskim mentalitetom zvuk lovaca iz SAD dočekali u ekstazi nadajući se da će im kolonijalni upravnici ostvariti decenijski san – da Republika Srpska nestane, prenose „Novosti“.

Foto: Jutjub printskrin

Kako će se razvijati situacija u RS, u velikoj meri će zavisiti i od izbora na skoro svim krajevima sveta ove godine. A, ponajviše od glasanja upravo u Sjedinjenim Američkim Državama, posebno ako se uzmu u obzir “specijalne veze” koje Milorad Dodik ima sa Stivom Benonom, čovjekom koji je osmislio kampanju bivšeg lidera SAD Donalda Trampa i koji je u prvih sedam mjeseci njegovog mandata bio glavni strateg u Bijeloj kući. Konkretno, procjenjuje se da bi presija prema Banjaluci sa ne strane Atlantika bila mnogo manja ukoliko Džozef Bajden izgubi vlast.

pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest