Ове апликације за размјену порука дијеле највише ваших података

Корисници телефона обично имају бројне платформе друштвених мрежа на којима су свакодневно активни. Међу њима, постоје посебне апликације које су намијењене само за размјену порука.

Фото: Pixabay

Иако ове апликације за размјену порука понекад могу да садрже осјетљиве информације које корисник жели да задржи за себе, документ који је процурио открива да двије главне апликације за четовање – WhatsApp и iMessage – дијеле велики број података са ФБИ-ем.

Вијест стиже из документа који је процурио из ФБИ-а (Федерални истражног биро), који представља обавјештајну и безбједносну владину службу у САД.

Документ је открио да Facebook-ов, WhatsApp i Apple-ов iMessage пружају агенцији највећу количину информација. ФБИ такође, може легално да извуче информације из било које апликације за размјену порука.

Према документу, WhatsApp, iMessage и Line су понудили „ограничени“ садржај порука на основу захтјева који је упутио ФБИ.

Док су ове платформе добровољно нудиле „неке“ податке, апликације као што су Signal, Telegram, Threema, Viber, WeChat и Wickr нису откривале никакав садржај из порука.

Наравно, информације које се дијеле можда нису безопасне. ФБИ у могућности да преузме податке из адресара и од „мете“ и од њеног контакта, уколико постоји налог за претрес.

Ситуација је компликованија за iMessage кориснике. Ако корисници iMessage-а креирају резервне копије својих порука и разговора на iCloud-у, ФБИ има приступ стварном садржају поруке, јер се од Apple-а захтјева да преда iCloud кључ за енкрипцију, уколико постоји налог.

Извор: ITMixer

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest