Ovo su mjere zabrane osumnjičenom za obljubu djeteta

Foto: Pexels

Okružni sud u Banjaluci odredio je mjere zabrane M.M. osumnjičenom za krivično djelo obljuba djeteta mlađeg od 15 godina u sticaju sa krivičnim djelom polno uznemiravanje.

Postupajući sudija za prethodni postupak je donio rješenjem kojim su prema osumnjičenom M.M., izrečene mjere zabrane i to posjećivanje određenih mjesta i područja i zabranu sastajanja sa određenim licima.

Osumnjičenom je zabranjeno posjećivanje mjesta u kojima boravi oštećena osoba i sastajanje i komuniciranje sa njom, tako da joj se ne smije približiti, kao ni mjestima u kojima boravi, na udaljenost manju od 300 metara.

To uključujuje mjesto stanovanja i zgradu srednje školu koju pohađa oštećena.

„Takođe je zabranjeno posjećivanje mjesta u kojima boravi oštećena i zabranjeno sastajanje i komuniciranje sa istom, tako da joj se ne smije približiti, kao ni mjestima u kojima boravi, na udaljenost manju od 300 metara, uključujući mjesto njenog prebivališta“, navode iz Suda.

Mjere zabrane će se primjenjivati sve dok za to postoji potreba, a najduže mogu trajati do pravosnažnosti presude i upućivanja na izdržavanje kazne zatvora, ukoliko bude optužen i takva kazna bude izrečena.

„Sud će svakih dva mjeseca ispitati da li je mjera još potrebna. Osumnjičeni je upozoren da mu se u slučaju kršenja mjera zabrane, mogu izreći i dodatne mjere zabrane ili odrediti pritvor“, navode iz Suda.

Mediji prenose da je u pitanju muškarac iz Kneževa koji je prijavljen da je djelo počinio tokom maja 2021.godine, na području te opštine.

pogled.me/nezavisne

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest