“Партизан” Хоџић из државне установе поздравља Крстове сљедбенике који би да руше Владу!


Предсједник СУБНОР-а и антифашиста Црне Горе и академик ЦАНУ-а Зувдија Хоџић је са једног од прозора зграде која је у власништву државе подржао са два прста и заставом комите и њихово шовинистичко дивљање испред Владе.

Невјероватно колико је србофобија у стању да хомогенизује и мобилише оне снаге које идеолошки немају ништа заједничко. Међутим, презир према свему што је српско у Црној Гори представља заједничку нит чак и оним покретима који су се налазили на супротним странама у Другом свјетском рату.

То је једино рационално објашњење данашње ситуације испред Владе када је предсједник организације која баштини тековине НОБ-а и партизанског покрета подржавао сљедбенике Крста Зрновог Поповића- који је због сарадње са италијанским и њемачким окупатором ликвидиран од стране ОЗН-е 13. марта 1947. године.

Да ли је академик Зувдија Хоџић промијенио своја идеолошка увјерења или се пак као камелелеон уклапа у новостворени ДПС-ов комитски наратив? Да ли је Зувдија данас могао издржати а да не запјева пјесму усташког славуја Томпсона или је пак у себи пјевао партизанске пјесме, којима су борци чије интересе годинама по налогу ДПС-а заступа, ишли у борбу против окупатора и њихових сарадника?

Најжалосније је што се Зувдијин перформанс којим је подржао рушење Владе одиграо са прозора зграде у којој се налазе бројна Министарства. Коришћење просторија у тој згради СУБНОР-у је омогућила ДПС-ова власт на ургенције Мила Ђукановића.

И ту одлуку би требало да преиспита нова Влада и поступи онако како је академик Хоџић заслужио својим данашњим гестом.

Борба

One thought on ““Партизан” Хоџић из државне установе поздравља Крстове сљедбенике који би да руше Владу!

  1. Kakav crni akademik – gusinjsko – plavsko poluskrabalo. Šta znači komunizam, umjesto da čuva ovce po Prokletijama donijelo mu ga vrijeme i govedo glumi pametnoga. Pravo u Srebrenicu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *