POLITIČKA INICIJATIVA BEZUMLJA NEĆE PROĆI Joković: SNP neće glasati za smjenu Mandića

Foto: Pogled

Socijalistiička narodna partija neće podržati inicijativu DPS-a da bude smijenjen predsjednik parlamenta Andrija Mandić, rekao je za Radio Crne Gore čelnik SNP Crne Gore Vladimir Joković.

Predsjedništvo DPS-a odlučilo je da pokrene inicijativu o smjeni Andrija Mandića sa mjesta predsjednika Skupštine. Jedan od razloga, kako navode, je posjeta predsjednika Republike Srpske, Milorada Dodika.

Šef poslaničkog kluba DPS-a, Andrija Nikolić juče je rekao da je tu i neustavna čestitka povodom dana Republike Srpske.

“I organizacija posjete deklarisanog negatora genocida u Srebrenici, Milorada Dodika, Skupštini Crne Gore, ne predstavlja ništa drugo nego svrstavanje na stranu onih politika koje imaju za cilj razbijanje Bosne i Hercegovine”, rekao je Nikolić.

Razlozi koje DPS navodi su neprihvatljivi SMP-u, tako da neće glasati za inicijativu, kazao je našem radiju lider te stranke, Vladimir Joković.

“Ako je dolazak predsjednika Republike Srpske u Crnu Goru problem, pa da bi trebalo smijeniti predsjednika Skupštine, onda je to krajnje neprihvatljivo”, naveo je Joković.

Ni Ujedinjena Crna Gora neće dati podršku za smjenu Mandića, kaže poslanik Vladimir Dobričanin.

“Ova inicijativa je fijasko. To je politička inicijativa jednog bezumlja koje već 30 godina širi DPS, tako da apsolutno podržavamo i dolazak Dodika. On ima pravo da dođe u Crnu Goru, on je predsjednik Republike Srpske”, rekao je Dobričanin.

Iz Bošnjačke stranke najavljuju da će njihovi poslanici dići ruku za Mandićevu smjenu,

“Takođe smatramo da visoki zvaničnici Crne Gore, kao NATO države i države koja ima najbolje dobrosusetske odnose sa Bosnom i Hercegovinom, ne smiju biti promoteri političara koji su direktni izvršioci retrogradnih politika u regiji”, rekao je portparol BS Adel Omeragić.

Hrvatska građanska inicijativa podržaće predlog DPS-a da se razriješi čelnik zakonodavnog doma, potvrdio nam je predsjednik te partije, Adrian Vuksanović.

pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest