Potpisan strateški dokument između Rudnika uglja i Opštine Pjevlja

Predsjednik Opštine Pljevlja Dario Vraneš  i izvršni direktor Rudnika uglja Milan Lekić potpisali su „Memorandum o saradnji između Rudnika uglja AD Pljevlja i Opštine Pljevlja“. Riječ je o strateškom dokumentu koji podrazumijeva zajedničku realizaciju mnogih projekata iz oblasti infrastrukture, zaštite životne sredine, unaprijeđenju saradnje iz oblasti kulture, sporta, turizma, i ostalih projekata koji su od interesa za građane Pljevalja.  

Međusobna saradnja odvijaće se na finansijskom, kadrovskom i logističkom nivou, a sve u cilju da se unaprijede uslovi života svih građane pljevaljske opštine.

– Ovo je veliki dan za Pljevlja. Rudnik uglja, kao društveno odgovorna kompanija, ispoljava veliku zainteresovanost za razvoj našeg grada. O tome svjedoče i pozitivni komentari tolikog broja naših sugrađana, ali i vjerskih, kulturnih i ostalih organizacija i ustanova, na odnos naše kompanije prema Pljevljima. Mi smo se, zaista, u prethodnom periodu trudili da opravdamo velika očekivanja Pljevljaka, i vjerujem da smo dosta toga uspjeli da uradimo. Ali, mi nećemo stati na ovome što smo do sada uradili. Ovaj sporazum koji smo potpisali danas obavezuje nas sve na još intenzivniji partnerski odnos i na produbljivanje naše međusobne saradnje, od čega će imati koristi svi naši sugrađani,  kazao je, prilikom potpisivanja pomenutog dokumenta, Lekić.

S druge strane, predsjednik Opštine Pljevlja, izrazio je zahvalnost Rudniku uglja i pohvalio dosadašnji odnos kompanije prema Pljevljima.

– Rudnik uglja je kičma privrednog razvoja i temelj industrijske proizvodnje, ne samo naše opštine, nego i cijele države. Ubijeđen sam da ne postoji niti jedan dobronamjeran čovjek koji nije uvidio koliko se Rudnik uglja, na čelu sa gospodinom Lekićem, potrudio da unaprijedi uslove života u našem gradu, i koliko su svi naši sugrađani imali koristi od ove kompanije. Otvaranjem novih proizvodnih radnih mjesta i nesebično ulaganje Rudnika uglja u našu infrastrukturu, naš sport, promociju kulturnog života, Pljevlja su ponovo postala atraktivan grad za život u kojem sve veći broj mladih ljudi zasniva svoje porodice i veže svoje živote za ovu opštinu. Usudiću se da kažem da su mnogi potezi koje je napravila ova kompanija istorijski, a to će tek pokazati vrijeme pred nama. Mi ćemo znati da cijenimo ovu ispruženu ruku, jer znamo da je ona iskrena i usmjerena isključivo na korist naših sugrađana, kazao je Dario Vraneš.

Memorandum o saradnji između Rudnika uglja i Opštine Pljevlja je potpisan za period od godinu dana.

pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest