Pravdu traže i nakon 18 godina od željezničke nesreće na Bioču

Foto: Jutjub printskrin/RTCG - Zvanični kanal

Polaganjem cvijeća na spomenik “Bioče 2006. godine” u Bijelom Polju obilježeno je 18 godine od željezničke nesreće na Bioču.

Preživjeli putnik Vesko Vlahović kazao je da je spomen park na Bioču podigla “grđanska hrabrost i dostojanstvo aktera željezničke nesreće poslije neprimjerene spomen ploče na izlasku iz tunela”, prenosi „RTCG“.

Podsjetio je da je među putnicima bilo mnogo djece, te da se posljedice trpe i dan-danas.

“Prošlo je 18 godina otkad su institucije rekle ovo je tragedija cijele Crne Gore, tim prije što su tu bila većinom djeca. Predstavnici Centra za socijalni rad došli su, utvrdili su stanje aktera udesa, tada i nikad više. Mi smo ukazivali, molili, tražili… Nažalost, 47 žrtava nije konačan broj, tu se ne nalaze oni koji su od posljedica udesa kasnije preminuli. Tu se ne nalaze posljedice koje preživjeli tokom ovih 18 godina moraju da imaju, da trpe i da se sa tim bore do kraja života”, rekao je Vlahović.

Jedan od putnika iz voza, Dragan Krgović, istakao je da i nakon 18 godina traže samo pravdu.

“U ovom vozu sam bio najteže povrijeđen putnik koji je preživio, 26 dana sam proveo u komi i još uvijek, poslije 18 godina, tražimo pravdu. Samo pravdu, ništa drugo”, rekao je on.

Jedna od najtežih željezničkih tragedija u Crnoj Gori dogodila se 2006. godine, kada je elektromotorni voz, saobraćajući iz Bijelog Polja do Podgorice i Bara, u blizini mjesta Bioče, na izlasku iz tunela iskliznuo iz šina i sva četiri vagona survala su se u provaliju.

U nesreći je stradalo 47 osoba, a povrijeđeno više od 200.

pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest