PREDSEDNIK SINDIKATA PROSVETE: Ponuda Spajića nejasna, prodaje nam mačku u džaku

Foto: Jutjub printskrin/ Tina Perovic

Predsjednik Sindikata prosvjete Radomir Božović kazao je da nije optimističan povodom sastanka sa premijerom Milojkom Spajićem, da je njegova ponuda vrlo nejasna i da prosvjetnim radnicima nudi nešto što ni on ne razumije.

“Ne smijem reći da sam pesimista, ali nisam pretjerani optimista. Spajić je juče rekao da ne shvata šta mi hoćemo, da mu nije jasno zašto štrajkujemo. Pa, gospodine premijeru, uzeli ste nam Granski kolektivni ugovor, vi ste smislili praktično zakon u Crnoj Gori”, kazao je Božović.

Naglasio je da samo traže da se ispoštuje Granski kolektivni ugovor.

“Evo i predsjednik države Jakov Milatović se oglasio i kazao da smo u pravu i da vlada mora ozbiljnije da se okrene prosvjetnim radnicima, a ne da nam prijeti”, istakao je Božović.

Kazao je da je ponuda Spajića vrlo nejasna i tvrdi da im premijer nudi nešto što ni on ne razumije.

“Prodaje nam mačku u džaku. Hoće da prihvatimo nešto što ni on ne zna šta je. Formula o neto uvećanju, ona ne postoji u zakonima Crne Gore, u Granskom kolektivnom ugovoru i Zakonu o zaradma javnih službenika”, dodao je Božović i poručio da mogu da prihvate samo nešto što je konkretno, jasno i precizno i da je teško da će nekome vjerovati na riječ.

pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest