PREOKRET U ISTRAZI Navijača AEK-a ubio njegov drug sa tribine?

Foto: Printskrin

Potpuno nevјerovatan preokret u slučaju ubistva navijača AEK-a u Atini

Muškarac osumnjičen za ubistvo Mihalisa Kacurisa, navijača atinskog AEK-a, uhapšen je danas u prestonici Grčke javljaju tamošnji mediji.

U pitanju je državljanin Grčke i to navijač, vјerovali ili ne, atinskog AEK-a, koji je već bio u zatvoru zbog učestvovanja u tuči sa navjačima PAOK-a u maju 2017. godine.

Prema informacijama do kojih je došao portal „Zougla.gr“ može se zaključiti da je uhapšeni A. D. možda i nehotice, u begu od navijača Dinama i Panatinaikosa, smrtonosno ranio nesrećnog Katsurisa, prenosi Sport klub pisanje grčkog portala.

„Specijalna jedinica grčke policije uhapsila je u četvrtak poslepodne državljanina Grčke koji je učestvovao i u neredima prијe početka finala Kupa između AEK-a i PAOK-a u maju 2017. u Volosu i tada je bio osuđen na 12 mјeseci zatora. Do hapšenja je došlo nakon DNK analize noža pronađenog na mјestu na kojem je Mihalis Kacuris tragično stradao. Radi se o osobi poznatoj organima vlasti iz ranijih slučajeva, a u ovom konkretnom slučaju bilo je dovoljno dokaza da se A. D. zadrži u istražnom zatvoru“, piše „Zougla.gr“.

Tu, međutim, dolazi do obrta, s obzirom na to da se u međuvremenu vјerovalo da je ubistvo počinio jedan od navijača Panatinaikosa.

„Imamo informaciju i da se pomenuta osoba nalazi na fotografiji u noći incidenta prијe utakmice AEK-a i Dinama i da je, kako policijski izvori ističu, bio naoružan nožem. Na snimcima sa sigurnosnih kamera koje je pregledala specijalna jedinica atinske policije jasno se vidi da navijač AEK-a, A.D., trči pored Mihalisa Kacurisa i u jednom trenutku se sudara s njim dok su obojica pokušavali da pobјegnu od huligana zagrebačkog Dinama i Panathinaikosa“.

Policija je pronašla nož s tragovima krvi, nakon čega su laboratorijska ispitivanja pokazala da uzorak odgovara Kacurisovoj. Kasnije, kada je urađena analiza uzorka DNK tragovi su vodili direktno ka A. D, rođenog 1988. godine, koji je bio ispitivan i u avgustu nedugo posle tragičnog ishoda tuče u delu Atine Novoj Filadelfiji.

Ovog puta, A. D. tokom ispitivanja priznao je da je bio u blizini Kacurisa, ali negirao da je došlo čak i do nehotičnog kontakta između njih dvojice, već da je nož izgubio tokom incidenta.

pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest