PRIPREMALO SE NEČIJE BJEKSTVO? Tunel prokopan ispod podgoričkog Višeg suda vodio do stana- ovo su novi detalji skandala koji potresa CG

Foto: Jutjub printskrin/Libertas Press

Tunel prokopan ispod podgoričkog Višeg suda izlazi u stan koji se nalazi preko puta te institucije.

Prema informacijama Vijesti, istražitelji su utvrdili ko je vlasnik stana, a trenutno tragaju za onima koji su boravili u njemu.

Reporter portala ADRIA kaže da se trenutno u zgradi nalaze pripadnici policije.

Oni vrše uviđaj i nikome ne dozvoljavaju ulazak.

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić potvrdio je da tunel vodi do stana u blizini Suda, te da je ovaj događaj neka vrsta napada na sistem i državu.

On je novinarima rekao da sve ide u dobrom pravcu i da se vrlo brzo može doći do opipljivih dokaza.

“To je i nešto što smo mi najavljivali u prethodnom periodu da može da se desi, a to je da neki ljudi koji se pominju već duži vremenski period kao negdje nosioci buduće vlasti imaju određene vrste veza sa kriminalnim strukturama, što je svakako nakon intenzivne borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije koja je prepoznata od strane građana u prethodnih godinu i po dana, rekao bih malo poljunjana i negdje se dao vjetar u leđa onim kriminalnim strukturama da može doći do situacije da se sve vrati na onaj period kada su Crnom Gorom vladale kriminalne strukture“, kazao je Adžić.

Ovo je, kako kaže, jedna akcija koja je dobro isplanirana i organizovana i koja se mjesecima pripremala i koja liči na akcione filmove.

Adžić je podvukao da će policija uraditi sve da otkrije počinioce i da je u toku popisivanje materijala u depou.

Tunel je, kako su istražitelji prilikom uviđaja otkrili, rađen na brzinu, manjih je dimenzija i nalazi se u neposrednoj blizini prostorije za zadržavanje zatvorenika koji se dovode na suđenja u Viši sud iz UIKS.

Portal Standard piše da su radovi koji se odvijaju na zgradi Višeg suda poslužili da se tunel iskopa i vjerovatno posluži za bjekstvo nekog od visokopozicioniranih članova kriminalnih klanova.

Prlikom uviđaja u Višem sudu pronađen je otvor manjih dimenzija koji je bio dobro sakriven i koji nalazio se u neposrednoj blizini prostorije za zadržavanje.

Da je tunel prokopan potvrdio je na današnjoj pres konfreneciji predsjednik suda Boris Savić.

“Na dobro sakrivenom mjestu pronađen je otvor tunela, koji je morao biti pravljen duži vremenski period. Uviđaj je završen, ne znamo šta se moglo sve desiti da taj otvor nije primijećen. Nama je najvažnije da smo zatvorili nešto što je predstavljalo opasnost. Tunel je tačno otkriven pod zemljom, a istragom će se utvrditi koji je alat korišćen. Nevjerovatan je način izvršenja, kopanja tunela”, istakao je Savić.

On tvrdi da je odrađen popis u depou, te da je utvrđeno da gotovo ništa ne nedostaje.

“Istina je da su u Višem sudu u prostorijama depoa tog suda zatečeni tragovi drugih lica. Odmah je obaviještena policija, koja je nakon izvršenog uviđaja došla do iste konstatacije. Sproveden je popis, koji je trajao do ranih jutarnjih sati. Konstatovano je da gotovo ništa ne nedostaje”, rekao je Savić.

Međutim, Savić je rekao i da je odrađen pregled samo glavnih predmeta, dok bi za cjelokupni popis trebali mjeseci.

pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest