PROROČANSTVO DUGINA LEDI KRV U ŽILAMA! „Došlo je vreme islama, kreće poslednja bitka“

Foto: Jutjub printskrin/ 60 Minutes
Rusija, kao stub multipolarnog svijeta, u Ukrajini ratuje protiv Zapada. Mnoge islamske zemlje, pod uticajem zapadne propagande, nisu jasno razumjele razloge, ciljeve i samu prirodu tog rata, smatrajući da je riječ o regionalnom sukobu (a takvih ima mnogo u samom islamskom svijetu), piše ruski mislilac Aleksandar Dugin za „RIA Novosti“.

– Sada, kada je globalizam u palestinsko-izraelskom sukobu direktno uticao na sve muslimane svijeta, ruska Specijalna vojna operacija će u njihovim očima dobiti potpuno drugačije značenje. Na kraju krajeva, riječ je o borbi između multipolarnog i unipolarnog svijeta, što znači da se vodi ne samo u interesu Rusije kao pola, već i indirektno (ili čak direktno) u interesu svih geopolitičkih polova u nastajanju. To najbolje razumije Kina, a među islamskim zemljama – Iran – navodi Dugin.

Kako ističe, u poslednje vrijeme geopolitička svijest velikih razmjera ubrzano raste i u drugim islamskim društvima – u Saudijskoj Arabiji, Egiptu, Turskoj, Pakistanu, Indoneziji, pa otuda pokušaji zbližavanja Saudijske Arabije, Irana i turska suverenistička politika.

– Što više islamski svijet sebe shvata kao stub, jedinstvenu civilizaciju, ponašanje Rusije postaje razumljivije. Putin je već globalno popularan lider, posebno u nezapadnim zemljama. Njegova strategija poprima potpuno jasan smisao i opravdanje: Rusija se već u punoj snazi bori protiv unipolarnosti, odnosno protiv globalizma i Zapada, koji zajedno sa svojim izraelskim zastupnikom, napada islamski svijet i podvrgava palestinske Arape genocidu – ukazuje ruski filozof.

Dolazi trenutak islama

U tom potencijalnom ratu muslimana i zapadne hegemonije, piše Dugin, koji bi mogao izbiti svakog trenutka (znajući Izraelce, nema sumnje da oni ne namjeravaju da prestanu dok potpuno ne unište Palestince, a rat je već u biblijskim razmjerama), islamski svijet ima objektivne saveznike.

U toj situaciji, prije svega, Rusija i Kina, koja i sama treba da rešava problem Tajvana, ali, po svemu sudeći, druge linije fronta će se postepeno otvarati.

– Može li ovo dovesti do trećeg svjetskog rata? Verovatno da. I u izvjesnom smislu to je već u toku. Da bi rat postao globalni, neophodno je, prije svega, imati kritičnu masu nagomilanih protivrečnosti koje se ne mogu riješiti na drugi, nevojni način. A taj uslov je ispunjen. Zapad ne namjerava da se dobrovoljno odrekne svoje hegemonije. A novi polovi – nezavisne civilizacije u usponu, veliki prostori – ne pristaju da tolerišu tu hegemoniju – navodi.

Štaviše, SAD i kolektivni Zapad pokazuju potpunu nesposobnost da budu lideri čovječanstva, ne eliminišući, već svojom politikom samo podstičući nove sukobe i ratove. Ako se rat ne može izbjeći, ostaje da se dobije.

Rat ateističkog Zapada protiv svih tradicionalnih religija

Važno je samo shvatiti da nije riječ o vjerskom sukobu, već da je to rat ateističkog, materijalističkog Zapada protiv svih tradicionalnih religija. To znači da je sasvim moguće da je došlo vrijeme za poslednju bitku.

– Hoće li taj nadolazeći sukob eskalirati u nuklearni rat? To se ne može isključiti, posebno upotreba taktičkog nuklearnog oružja. Malo je vjerovatno da će ga oni koji imaju strateško nuklearno oružje (Rusija i NATO zemlje) upotrijebiti, jer to bi bilo ravno uništenju čitavog čovječanstva. Ali pošto Izrael, Pakistan i, moguće, Iran imaju taktičko nuklearno oružje, ne može se isključiti njihova lokalna upotreba – ukazuje Dugin.

Dugin pita kakav će biti svjetski poredak tokom ove predstojeće konfrontacije, ocjenivši da tu nema gotovog odgovora.

– Jedino što je svakako isključeno je uspostavljanje jakog i stabilnog unipolarnog svjetskog poretka, za koji se tako očajnički drže globalisti. Svijet više neće biti jednopolaran ni pod kojim okolnostima. Svijet će ili biti multipolaran ili ga uopšte neće biti. Što će Zapad sve agresivnije insistirati na održavanju svoje hegemonije, to će bitka biti žešća – zaključuje Dugin.

pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest