Кривокапић није ширио лажне вијести о канадеру из Хрватске

Пожари на југу Црне Горе били су главни изазов службама надлежним за њихово сузбијање, а као једна од мјера којој су прибјегли у циљу што ургентнијег гашења истих је помоћ сусједних држава.

Званична кореспонденција министарстава Владе Црне Горе и Хрватске била је повод писања домаћих медија.

На порталу Поглед, као и званичном Твитер и Фејсбук налогу објављен је текст у ком је наведено да је министар вањских послова Црне Горе (МВП), Ранко Кривокапић, најавио помоћ Владе Хрватске приликом гашења пожара који су претходних дана захватили Боку. 

У наставку Поглед закључује да се „потврдило да актуелни министар вањских послова није кредибилан извор информација“.

Наш портал је искористио твит Кривокапића који је објавио 10. августа као повод за текст, а у којем је Кривокапић истакао да од три активна канадера са којима располаже Хрватска, један ће већ од наредног дана бити на располагању Црној Гори, упутивши захвалност министру вањских и европских послова Републике Хрватске, Гордану Грлић Радману.

Наредног дана, 11. августа, начелник Директората за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова Црне Горе (МУП), Миодраг Бешовић, изјавио је за Вијести да је то министарство упутило званични захтјев за асистенцију, а у складу са билатералним споразумом наше државе и Републике Хрватске.

Информацију о ограничености капацитета за гашења пожара, као и о неопходности истих на хрватској територији, потврдили су представници Министарства одбране те државе.

Са званичног Твитер налога МВП Црне Горе саопштено је 12. августа да је један од сектора полиције опште надлежности, под управом МУП-а Црне Горе, информисао недлежне институције Хрватске да помоћ ипак није неопходна.н“.

Иако су информације представника министарстава МУП-а и МВП-а Црне Горе контрадикторне, због чега су реаговали и представници Парламента и политичких партија, апелујући на транспарентнији одговор институција поводом дате ситуације, објава да је министар вањских послова Црне Горе, Ранко Кривокапић ширио неистините информације оцјењена је као дезифнормација.

Овим путем портал Поглед се извињава својим читаоцима. 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest