RUSIJA SRUŠILA AMERIČKI ŠTIT! Putin objavio kada ispaljuje „avangard“! Kada poleti, to je kraj sveta kakvog poznajemo! (VIDEO)

Foto: X/ printskrin
Predsjednik Rusije Vladimir Putin saopštio je danas da je ta zemlja spremna da upotrijebi nuklearno oružje ako postoji prijetnja ruskoj državnosti, suverenitetu ili nezavisnosti.

Putin je u razgovoru za ruske medije rekao da se nada da će SAD izbjeći bilo kakvu eskalaciju koja bi mogla da izazove nuklearni rat, ali je naglasio da su ruske nuklearne snage spremne za to, prenosi RIA Novosti.

Kako je napomenuo stvaranje interkontinentalnih raketa „avangard“ u Rusiji dovelo je do toga da je Moskva suštinski anulirala sve američke investicije u sistem protivraketne odbrane.

– Ako izračunate koliko ih (SAD) je koštao, recimo, poznati protivraketni odbrambeni sistem i jedna od glavnih komponenti savladavanja protivraketne odbrane sa naše strane, ‘avangard’ je interkontinentalna raketa, klizna jedinica interkontinentalnog dometa. Jednostavno su neuporedive vrednosti. A mi smo, u suštini, anulirali sve što su radili, sve što su uložili u svoj sistem protivraketne odbrane – istakao je ruski predsjednik.

Putin je dodao da odbrambena industrija ubrzava rusku ekonomiju, ali da je po tom pitanju neophodno održavati ravnotežu i razvijati proizvodnju civilnih proizvoda.

On je u razgovoru sa ruskim medijima rekao da se nada da će SAD izbeći bilo kakvu eskalaciju koja bi mogla da izazove nuklearni rat, ali je naglasio da su ruske nuklearne snage spremne za to.

Napomenuo je da, ako SAD izvedu nuklearne probe, to može učiniti i Moskva i podsjetio da Amerika nije ratifikovala Sporazum o sveobuhvatnoj zabrani nuklearnih proba i Rusija je, da bi održala paritet, povukla svoju ratifikaciju.

On je dodao da SAD razvijaju nuklearne snage, ali to ne znači da su spremne da sutra započnu nuklearni rat, ali i da je ruska nuklearna trijada savremenija od drugih zemalja.

Pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest