SAVEZ SRBA IZ CG O NAPADIMA NA PATRIJARHA I SPC: „Oni iz svog kompleksa niže vrijednosti gledaju svijet bolesnim očima sotone“

Foto: Jutjub printskrin

Povodom povezanih i sramnih napada u najgorem obliku na SPC od strane autošovinistički nastrojenih osoba u vidu Jelene Đurović koja je bez imalo braza napala na mošti vladike Nikolaja i Marka Vidojkovića koji bez imalo stida najprizemnije vrijeđa patrijarha Srpske pravoslavne crkve, za „Region“, je svoj komentar dao predsednik Saveza Srba iz Crne Gore, gospodin Željko Čurović. 

SSCG je pozvao sve vjerujuće ljude da izađu na litiju koja se održava u četvrtak, 25. maja u Beogradu sa početkom u 19 časova, da se poklonimo moštima Sv. Vladike Nikolaja i sa našim patrijarhom i sveštenstvom okadimo ulice grada.

Foto: Jutjub printskrin

„Savez Srba iz Crne Gore se gnuša izjave izvjesne Jelene Đurović, upućene vjernicima SPC, vrijeđajući najtananija duhovna osjećanja vjernog srpskog naroda, kada je poručila da „mošti vladike Nikolaja Velimirovića treba baciti psima.“

Koliko satanističkog zla mora imati osoba u sebi pa da izgovori ovako užasavajuću poruku na račun jednog sveca – velikomučenika, koji je kroz molitvu i trpljenje, robijao u čuvenom mučilištu za porobljene narode od strane fašističke Njemačke, logoru Dahau, na kraju, prognan od novih „oslobodilaca“ koji su svojim radom činili sve da zatru srpsko ime i pravoslavnu vjeru, da prognaju Hrista sina Božijeg iz duše svakog vjerujućeg Srbina, kao i svaki okupator koji je želio da zatre ime srpsko.

Očigledno da se nakotilo među Srbima, onih kojima je bliža antihrišćanska, antisrpska i fašistička ideologija, kojima smetaju i mošti svetaca i patrijarh SPC, samo zato što se sabiraju oko vjere i pozivaju sve na mir, ljubav, slogu i borbu protiv zla, kojima pripadaju satanistički likovi kojima smeta krst, vjera pravoslavna i mantija sveštenika.

Srbi pamte rušenje svetinja SPC i progon sveštenika iz istih. Pamtimo i sahranjivanje Boga i ubijanje sveštenstva SPC.

Pamtimo i logore za djecu i srbosjek i nadmetanje dželata – ko će više zaklati Srba. Pamtimo i bezdan jame u koje su bacali žive Srbe. Sve je to bezdan srpskog nacionalnog bola koji se ne smije zaboraviti.

Za sve navedeno, nijesmo čuli ni jednu riječ „boraca“ i „borkinja“ za takozvana, samo za njih znana građanska prava, ravnopravnost polova, jednopolnih brakova i svega onog što je van ljudskih normi ponašanja i ophođenja.

Njihov glas je neprirodan, užasavajući od kojeg se koža ježi svakom dobronamernom i vjerujućem čovjeku, jer se iz tog krika osjeća zlo koje progoni srpski narod od vremena trajanja. Oni iz svog kompleksa niže vrijednosti gledaju svijet bolesnim očima sotone.“

Spasovdanska litija u Beogradu 25. maja

„Zato, pozivamo sve vjerujuće ljude na slavu grada Beograda, da se poklonimo moštima Sv. Vladike Nikolaja i sa našim patrijarhom i sveštenstvom okadimo ulice grada i time protjeramo zle duhove koji navlače tamu nad našom prestonicom“, zaključio je Čurović.

pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest