Шћепановић на састанку за истраживање и иновације у Тирани

Министарка науке и технолошког развоја Биљана Шћепановић учествоваће на министарском састанку Управљачке платформе Западног Балкана за истраживање и иновације који ће се одржати у уторак у Тирани, у организацији Европске комисије и Владе Републике Албаније.

Фото: Влада ЦГ

Како је саопштено, састанак Управљачких платформи на министарском нивоу биће прилика за размјену искустава и напретка на пољу културе, истраживања, иновација и образовања и о будућим заједничким активностима које ће имати за циљ поспјешивање сарадње између региона и земаља Европске уније.

На министарском округлом столу о истраживању и иновацијама под називом „Академско-привредна сарадња за синергије у троуглу знања“ Шћепановић ће имати излагање у оквиру којег ће представити предузете активности које се односе на имплементацију Агенде Западног Балкана о иновацијама, истраживањима, образовању, култури, младима и спорту, с фокусом на област иновација.

„Поред ресорних министара шест земаља Западног Балкана, на министарском округлом столу учествоваће и високи представници Савјета за регионалну сарадњу, Француског предсједавања Савјетом ЕУ, ЦОСТ асоцијације и Европске комисије – Удруженог истраживачког центра“, наводи се у саопштењу.

Подсјетимо, у циљу поспјешивања сарадње у одређеним областима између земаља Западног Балкана, земаља Европске уније и Европске комисије, Европска комисија је у претходном периоду покренула Управљачку платформу за истраживање и иновације (2006. године).

Важност Управљачке платформе за истраживање и иновације огледа се у пружању квалитетних смјерница земљама Западног Балкана у циљу напредовања ка Европском истраживачком простору (ЕРА).

Извор: ртцг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest