СДТ сасалушава судију Фемића везано за истрагу у случају Весне Меденице

Вријеме читања < 1 минут

Прије неколико дана, по налогу тужитељке Бошковић, осумњичени су доведени из затвора и тог дана је обављен претрес њихових телефона.

У Специјалном државном тужилаштву у току је саслушање судије Врховног суда Бранимира Фемића у оквиру истраге, која се води против бивше предсједнице Врховног суда, Весне Меденице, преноси портал Либертас.

Она је ухапшена 17. априла због основане сумње да је починила кривична ђела стварање криминалне организације и противзаконити утицај.

Меденица се сада, одлуком судије за истрагу подгоричког Вишег суда, Сузане Мугоше, налази у Истражном затвору у Спужу.

Због сумње да су чланови криминалне организације коју је, наводно, формирао њен син Милош, полиција је, по налогу специјалне тужитељке Наташе Бошковић, 19. априла ухапсила и Василија Петровића, Луку Бакоча, Милорада Меденицу и Ивану Ковачевић.

И њима је суткиња Мугоша одредила притвор до 30 дана.

Наводни припадник криминалне групе Милоша Меденице, Василије Петровић, изашао је из притвора прије три дана.

Прије неколико дана, по налогу тужитељке Бошковић, осумњичени су доведени из затвора и тог дана је обављен претрес њихових телефона.

Либертас је прошлог мјесеца објавио је да се син Весне Меденице, Милош Меденица (35), судећи по подацима које је Еуропол доставио црногорској полицији и тужилаштву, бавио кријумчарењем цигарета и трговином дроге.

Он је, у пресретнутим разговорима које је доставио Еуропол, саговорнику, полицајцу Дарку Д. Лаловићу (35), рекао да је о његовом незаконитом послу упозната његова мајка Весна Меденица и да од ње може очекивати заштиту.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest