SILOVALI DJEVOJKU METLOM, DRUGU TUKLI SJEKIROM…Tri jeziva nasilja iz Obrenovca koja su šokirala Srbiju

Foto: JutjubPrintscreeen/Prva TV
Slučaj stravičnog zlostavljanja djevojke A.M. (36) iz Zemuna koju je N.G. (41) četiri dana držao zarobljenu u svojoj kući u Obrenovcu, odnosno, Bariču, i tom prilikom joj nanio povrede opasne po život, podsjetio je na još dva stravična slučaja zlostavljanja žena u tom gradu.

Podsjetimo, N.G. je A.M. u svojoj kući protiv njene volje držao u periodu od 26. do 30. avgusta. Njemu se na teret stavlja Protivpravno lišenje slobode i nanošenje teških tjelesnih povreda.

Ona je, kako se saznaje, došla kod njega i tada je počeo horor.

“Tukao je, maltretirao na sve moguće načine. Vještačenjem treba da se utvrdi čime sve joj je nanio povrede opasne po život. Da je majka nije natjerala da ide kod ljekara, ko zna, možda bi djevojka preminula. Ona je imala krvarenja svuda, urađena joj je hitna operacija koja je dugo trajala. Slezina joj je izvađena i pitanje je u kom stanju će biti generalno. Sve što joj je uradio bilo je jako svirepo”, rečeno je.

N.G. je poznat organima reda, bio je u zatvoru zbog krađa i narkotika, o čemu svjedoči i njegova fotografija iz KPZ Sremska Mitrovica kojom se pohvalio na društvenim mrežama.

Kako se pretpostavlja, A.M. je tukao sjekirom, pendrekom sa metalnom kuglom, slezina joj je izvađena, pukla joj je bubna opna, operisana je po “hitnom postupku” i život joj i dalje “visi o koncu”.

On je saslušan u Osnovnom javnom tužilaštvu u Obrenovcu.

“Negirao je djelo za koje se sumnjiči, ali je priznao da su njih dvoje već duže vreme u vezi”, rečeno je.

Slučaj je prijavljen 1. septembra.

Obrenovčanin 3 dana držao devojku kao roba

Prije tačno godinu dana u Obrenovcu dogodilo se nezapamćeno zlostavljanje djevojke koju je nad njom počinio njen tadašnji partner. Ona je došla u stan kod njega, a on joj je odmah oduzeo telefon i natjerao da stoji u ćošku.

“Nije smjela da se pomjeri iz tog ćoška. Tjerao je da ponavlja njegove rečenice u kojima je morala sebe da vrijeđa i izgovara imena muškaraca s kojima nikada nije bila, ali ju je tjerao da viče da jeste. Sve vrijeme ju je tukao po rukama i nogama, držao joj je nož pod grlom i prelazio njime po njenom tijelu.

Tri dana joj nije dao da pije vodu, a na silu je hranio. Vodom ju je polivao. Nije joj dao da ide u toalet, nego je tjerao da to radi u konzervu, pa bi potom njen urin prosipao po njoj. I on je urinirao po njoj. Uspjela je da pobjegne kada je on morao da se vrati na posao. Inače je dana kada ju je zatvorio javio da ne može da dođe na posao, ali je trećeg dana morao da izađe napolje. Tada je uspjela da pobjegne. Odmah ga je prijavila”, rečeno je tada iz istrage.

Osnovno javno tužilaštvo u Obrenovcu odredilo mu je tada pritvor.

Mileva i Nenad dvije godine “zatvorili” Jelenu, silovali metlom, tjerali da jede izmet i da prosi

Mileva M. (27) i njen ljubavnik Nenad P. (35) iz Velikog Polja kod Obrenovca prije 5 godina skoro dvije godine držali su kao robinju njenu školsku drugaricu J.V. (28) i zvjerski je mučili. Nesrećnu djevojku su držali vezanu lancem, silovali je metlom, tjerali je da jede izmet, žigosali žaračem i primoravali na prosjačenje i prostituciju.

Kako se tada saznalo od izvora bliskog istrazi J.V. je rodom iz Banata, kao i Mileva i zajedno su išle u školu, ali se ova prije više od deset godina preselila kod dečka u Veliko Polje.

“Ona je navodno bila Milevina drugarica. Mileva je iskoristila to što je bila u svađi s roditeljima i namamila je da dođe u Veliko Polje, obećala je da će joj pomoći da se sredi i da će joj naći posao. Međutim od početka je planirala da pretvori J.V. u robinju. Čim se J.V. pojavila kod njih, oni su je vezali, oteli joj telefon i zaprijetili da će ubiti nju i njenu porodicu ako ih ne bude slušala. J.V. ima pravo na socijalnu pomoć od 11.800 dinara i to su joj Mileva i Nenad svakog mjeseca otimali. Vodili bi je zajedno da podigne novac, a potom bi joj uzeli sve i tjerali je da ide da prosi. Ukoliko ne bi donijela dovoljno novca, dobijala bi batine kad stigne kući. Nigdje iz Obrenovca nije mogla da ide, jer su joj sva dokumenta uzeli, a i ona je psihički malo oboljela, te se mučena nije sama snalazila”, priča izvor.

Prema njegovoj priči Mileva i Nenad su zvjerski maltretirali djevojku, a tjerali su i svoju djecu da biju jadnu J.V.

“Mileva je tukla, primoravala je da ide da prosi za njih. Ni dinara joj nisu davali, a način na koji su je mučili gori je od onoga što se može vidjeti u najgorim filmovima. Vezivali su je lancem ko psa, terali je da jede izmet, njihov, ali i pseći, jer su psi s njima bili u kući. Kliještima joj je čupala nokte… Pekla ju je užarenim gvožđem po rukama, silovala je metlom i dovodila muškarce da se iživljavaju nad njom za pare”, priča jezive detalje komšija i dodaje da su mučenu djevojku kupali jednom mjesečno, i to nasred dvorišta hladnom vodom”.

Nenadov komšija kaže da je znao da se Mileva i njen dečko iživljavaju nad J.V. ali da iz straha od njih nije smio da pozove policiju.

“Bilo je to mučno gledati i slušati. Ponašali su se prema njoj kao prema životinji, robinji. Pokušavali smo da joj damo da jede, ali Nenad to nije dozvoljavao, čak je brata udario zbog toga i slomio mu zub. Prijavljivali smo policiji, ali šta vrijedi. Kad oni dođu, ona jadna ne smije da kaže ništa. Čak je u nekim situacijama i Nenadu bilo zlo od onoga što je Mileva radila nesrećnici, ali ni on ništa nije mogao jer mu je žena rekla da ako joj bude držao stranu, da će otići i ostaviti mu četvoro njihove djece”, objašnio je tada komšija.

Prema riječima komšija, Mileva i Nenad su strah i trepet u ovom naselju i niko nije smeo da se usudi da ih prijavi policiji.

“Svi smo znali šta joj rade, ali znate kako je on je opasan čovjek, nasilan. Jedan Nenadov rođak koji živi u selu krišom je hranio J.V. pa je ovaj i njemu prijetio zbog toga”, priča mještanin i dodaje da su je njih dvoje vodili kod raznih ljudi i tjerali je da se prostituiše.

Kada je neko anonimno dojavio policiji i kada su oni došli, djevojku su zatekli skoro mrtvu.

“Bilo je policije koliko hoćete ovde u naselju. Čuo sam da su djevojku zatekli maltene mrtvu, kako leži vezana lancima na podu. Tada su ovo dvoje uhapšeni. Ponašali su se kao da je neka greška u pitanju, uopšte se nisu potresli”, naveo je komšija.

(Telegraf)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest