СКАНДАЛ – Љуша позвао на вандализам: Треба срушити споменик сердару Јанку Вукотићу!

Он је поистоветио сарадњу са окупаторима од стране Крста Зрновог и сердара Јанка Вукотића

Фото: ИН4С

Члан ГИ 21. мај и аналитичар, Љубо Филиповић, објавио је на свом фејсбук профилу скандалозну тврдњу “Зашто Вукотића још увијек сматрамо херојем и што не срушимо онај накарадни предимензионирани споменик у Мојковцу?“

Фото: Принтскрин

Наиме, он је имао жељу да полемише, како и сам каже, те је написао да “ако Крсту Зрновоме треба заборавити заслуге за 1919. због 1941. онда исто треба урадити и за Јанка Вукотића“.

Он је поистоветио сарадњу са окупаторима од стране Крста Зрновог и сердара Јанка Вукотића.

Али, наравно, нашао је оправдање за Крста Зрновог, те је додао да он може да се одбрани, јер је са окупаторима “обнављао“ Црну Гору, а Вукотић, како каже аналитичар Филиповић “угасио“.

Подсјећања ради, Јанко Вукотић био је дивизијар (1914), предсједник владе, војни министар (1905, 1913) и начелник штаба Врховне команде (1913) Краљевине Црне Горе, генерал-ађутант краља Николе и армијски генерал (1926), члан Војног савета и ађутант краља Александра Карађорђевића у војсци Краљевине Срба Хрвата и Словенаца.

Пуну војну афирмацију достигао је у балканским ратовима.

Велики успјех Јанко Вукотић постигао је у току повлачења српске војске преко Црне Горе и Албаније. Тада је Санџачка војска у садејству са снагама Прве српске армије успјела да одржи 500 километара дугачак фронт и у натчовјечанској борби код Мојковца заустави и одбаци непријатељску офанзиву.

IN4S

One thought on “СКАНДАЛ – Љуша позвао на вандализам: Треба срушити споменик сердару Јанку Вукотићу!

  1. Одакле теби право јајаро и ништа од ништа да спомињеш Крста и Јанка!?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest