Slučaj „Plantaže“: Vukotić, Mihailović i Perović braniće se sa slobode

Verica Maraš i Veselin Vukotić

Specijalno državno tužilaštvo istraživalo je poslovanje Plantaža po osnovu krivične prijave novog rukovodstva.

Osumnjičeni koji se povezuju sa slučajem „Plantaže“, Veselin Vukotić, Božo Mihailović i Duško Perović, braniće se sa slobode saznaje portal Dan. Njima je ukinut pritvor.

Podsjećamo, crnogorska policija uhapsila je nedavno više osoba u sklopu istrage koja se odnosi na državnu kompaniju „13. jul Plantaže“. Tada su bili privedeni Veselin Vukotić, Božo Mihailović, Đorđije Rajković, Sead Šahman, Duško Perović. Oni su članova bivšeg Odbora direktora državne kompanije.

Ranije je odlučeno da se sa slobode brane Šahman i Rajković.

– Službenici Uprave policije su jutros, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, lišili slobode šest bivših članova Odbora direktora „Plantaže“. Slobode su lišeni V.V., B.M., Đ.R., S.Š., D.P. i A.H. zbog sumnje da su izvršili krivično djelo zloupotreba službenog položaja u privrednom poslovanju.Pripadnici Specijanog policijskog odjeljenja su izvršili pretrese na više lokacija u kojima je oduzeto više desetina hiljada eura- saopštili su ranije iz Uprave policije.

Specijalno državno tužilaštvo istraživalo je poslovanje Plantaža po osnovu krivične prijave novog rukovodstva. 

SDT je formiralo predmet nakon što je novo rukovodstvo podnijelo krivičnu prijavu protiv bivšeg predsjednika odbora direktora te kompanije Veselina Vukotića, bivše izvršne direktorice Verice Maraš i bivšeg člana odbora direktora Boža Mihailovića zbog sumnje da su u tom slučaju, djelujući organizovano kao članovi kriminalne grupe, iskorišćavanjem i zloupotrebom svog položaja, pribavili protivpravnu imovinsku korist za privatnu firmu OMP Inženjering, a na štetu „Plantaža“.

One thought on “Slučaj „Plantaže“: Vukotić, Mihailović i Perović braniće se sa slobode

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest