СНП: Саопштење за јавност

СОЦИЈАЛИСТИЧКА НАРОДНА ПАРТИЈА ЦРНЕ ГОРЕ

Саопштење за јавност

(19. мај 2020. године)

Јуче смо били свједоци недипломатског, бахатог, хушкачког али у суштини немоћног и празног наступа Предсједника Црне Горе Мила Ђукановића, који је у тежњи да пронађе алиби за свој катастрофалан рад и учинак, наставио да пријети и вријеђа неистомишљенике куражећи себе и владајућу клику.

Одговор оваквом неартикулисаном наступу може се сажети у једној реченици. Врати отето Ђукановићу, али почни од себе и твоје камариле.

Отели сте у ових тридесет година све оно што су генерације деценијама прије вас стварале. Отели сте, што је најгоре од свега, будућност свих у нашој држави, а посебно младих Црне Горе који, не видјевши перспективу овдје, одлазе широм свијета. Пријетите Митрополији, најцијењенијој институцији код нас, која је створила ову државу. Пријетите и десетинама хиљада грађана који су учествовали у величанственим литијама широм Црне Горе и на достојанствен начин протестовали против антиуставног закона о вјерским слободама.

Умјесто да схватите поруку народа и да се дозовете памети и одустанете од примјене овог акта који дијели ионако подијељени народ, ви као атеиста по сопственом признању намјеравате да оснујете неку своју цркву. О хапшењу Владике и свештеника, батинању свог народа, све је већ речено. Стога је крајње вријеме да режим одустане од намјере дискриминисања вјерника Митрополије црногорско-приморске и осталих епархија СПЦ, били они Срби или Црногорци.

Крајње је вријеме да престане и обмањивање овог народа како нас чека ружичаста будућност. Зато ми из СНП позивамо челнике црногорске власти да прекину са силом и одреагују у складу са исказаном народном вољом и потребама за стабилношћу наше земље.

Имате шансу да у дијалогу са највишим црквеним великодостојницима дођете до праведног решења за СПЦ и нашу Митрополију.
Уразумите се, Предсједниче и остали властодржци, позовите грађане које сте ви подијелили и посвађали, на међусобно повјерење и поштовање, јер су управо различитости богатство Црне Горе. Само је једна реченица јуче била довољна за смиривање тензија, а то је позив за братски суживот. Позив свим актерима друштвено-политичке сцене да сједну за исти сто и покушају у дијалогу да изнађу пут из ове, по сваком питању, лоше ситуације у земљи.

Али, пошто је ова власт научила да влада на подјелама, неко је процијенио да је она стара “завади па владај”, спас за овај себични режим и његовог творца Ђукановића. Пропуштена је тако прилика да се тензије смире, да се позове на опште-друштвени дијалог и све то због сопствених фотеља и шићара.

Онај ко сада потпирује ватру и обасипа половину свог народа пријетњама и омаловажавајућим порукама, биће по најлошијем запамћен у историјској свијести ове државе.

Медијски центар СНП ЦГ

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest