SPAJIĆ IMA PODRŠKU „UJEDINJENE“ Danilović otkrio od čega zavisi da li će glsati za vladu

Foto: jutjub printskrin/ Al Jazeera Balkans

Predsjednik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović kazao je nakon konsultacija sa predsjednikom Jakovom Milatovićem da lider Pokreta Evropa sad Milojko Spajić ima njihovu podršku. Međutim, on je podvukao da će glasanje za Vladu zavisiti od mnogih drugih pitanja, uključujući njen sastav.

On je kazao da su se zahvalili Milatoviću što je uveo novu praksu da pozove i male i velike na razgovore o novoj vladi.

“Precizno smo se izjasnili, bili smo na listi PES. Borili smo se da naša lista napravi što bolji rezultat i da Spajić bude mandatar. On ima našu podršku. Da li ćemo glasati sjutra za vladu to zavisi od sastava vlade. Voljeli bismo da damo podršku vladi za koju se nadamo da će je podržavati 49 poslanika”, rekao je Danilović.

On je rekao da se nadaju da neće biti tijesna većina, već da će se napraviti vlada koju će podržavati najmanje 49 poslanika.

To bi, kako je rekao, ubrzalo stvari u donošenju odluka.

“Ako se neko bude iživljavao sa zahtjevima, to ne znači da ćemo to gledati skrštenih ruku. Ako nema voljnih, da vidimo šta ćemo dalje”, rekao je Danilović.

Na pitanje koga bi voljeli u vladi, kazao je da je to pitanje za mandatara. On je dodao da njima ne smetaju političke partije koje su trenutno najagilnije.

“Jedino nijesmo zainteresovani za saradnju sa listom koju je predvodio DPS, svi ostali koji žele da se usklade sa političkom voljom većine, za nas su dobrodošli”, poručio je Danilović.

pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest