Србија ,,непријатељ,, поклања Црној Гори пет респиратора

Пише:Јован Синановић

Србија „непријатељ“ поклања Црној Гори пет респиратора

Oптужбе од званичника из Црне Горе и појединих медија који су објавили  лажну вијест о конфискацији респиратора намијењених Црној Гори,  покушај је наношења штете, како Србији, тако и српском народу у Црној Гори.

„Србија није никада никоме ништа отела нити узела. На тржишту смо купили све најнормалније. У складу с тим морам да одговорим на тврдње из Црне Горе о респираторима, то није тачно. Да се не би прегањали ми смо спремни да поклонимо три респиратора Подгорици бесплатно, и спремни смо да на молбу Андрије Мандића дамо још два респиратора. Испоручено је тамо око 40 тона хране. Ми не желимо да нас било чији владини службеници свађају. Ми са нашим братским народом желимо да имамо најбоље могуће односе.

И поред тога што је Србија донијела одлуку да неће извозити храну и намирнице из земље, због молбе господина Андрије Мандића и по његовим ријечима тешке ситуације у Црној Гори, одлучили смо да Црна Гора буде изузета из ове одлуке о забрани извоза прехрамбене робе“, данашња је изјава предсједника Републике Србије, господина Александра Вучића.

Како ли ће поднијет ову вијест Кенан, Сеад, Амер, као и концерн „Вијести“, остаје да видимо. Знамо једно, да им није лако. Покушали су јуче лажним вијестима да посвађају братски народ и још више поремете односе Србије и Црне Горе у овим тешким данима кад се боримо за сваки живот од пошасти корона вируса.

Образа немају, јер да су га имали не би на овако сраман и подмукао начин оптужили сусједну државу без иједног доказа. Одговор државе Србије на лажне оптужбе није био истом мјером узвраћен, већ како доликује великанима који су дорасли тренутку. Исказана је племенитост и солидарност према братској држави у овим данима тешким за обије земље.

Хвала Србији на помоћи и живјели нам на многаја љета!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest